Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти просунулися одразу на 5 напрямках: подробиці від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти просунулися одразу на 5 напрямках: подробиці від ISW

Найбільше росіяни штурмують позиції ЗСУ поблизу Куп'янська, Бахмута, Авдіївки, Новомихайлівки та Новопрокопівки

20 грудня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська просунулися біля Куп'янська, Бахмута, Авдіївки, Новомихайлівки та Новопрокопівки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти просунулися одразу на 5 напрямках: подробиці від ISW

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що російські окупанти здійснили незначне підтверджене просування на північний схід від Куп'янська. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що російські війська трохи просунулися на північ від Сіньківки (на північний схід від Куп'янська).

Також російські війська підтвердили поступ на північ від Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 грудня, показують, що російські війська просунулися на північний захід від Білогорівки Донецької області, за 15 км на північний схід від Бахмута.

Окупанти підтвердили поступ поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що приблизно 15 грудня російські війська досягли незначного успіху на північ від Первомайського (приблизно 10 км на південний захід від Авдіївки). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 19 грудня, показують, що російські війська також трохи просунулися в районі кар'єру на південний захід від Авдіївки.

Російські війська трохи просунулися на південний захід від міста Донецьк. На відео з геолокацією, опублікованому 19 грудня, видно, що російські війська досягли невеликого успіху вздовж вулиці Центральної на східній околиці Новомихайлівки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що російська лінія фронту розташована далі на схід від Новопрокопівки (безпосередньо на південь від Роботино), ніж передбачалося раніше, хоча це просування, ймовірно, не є результатом російської контратаки і навряд чи було зроблено за останні 24 години. Можливо, українські сили відійшли на придатніші для оборони позиції ближче до Роботино.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відмова від мобілізації: Кирило Буданов відповів, чи може бути альтернатива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини