Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти просунулися на півдні та сході: у США розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти просунулися на півдні та сході: у США розкрили подробиці

Позиційні бої продовжуються по всій лінії фронту

9 січня 2024, 08:37
Поділіться публікацією:

Російські загарбники мають незначний поступ у районі Донецька та Вербового Запорізької області. Уздовж усієї лінії фронту продовжуються позиційні бої. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти просунулися на півдні та сході: у США розкрили подробиці

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться про те, що російські війська незначно просунулися на захід від міста Донецьк. Геолокаційні кадри, опубліковані 7 січня, свідчать про просування на східну околицю Георгіївки (6 км на захід від Донецька).

Так звані російські воїнкори стверджували, що російські війська захопили дві церкви в Георгіївці і просунулися на 300 метрів, а також, що російські війська також просунулися на протилежний берег річки Осикова (на захід від міста Донецьк).

Позиційні бойові дії були на захід від Донецька у районі Мар'їнки та Георгіївки та на південний захід від Донецька у районі Новомихайлівки та Перемоги.

Також російські війська здійснили наступ на заході Запорізької області та незначно просунулися на захід від Вербового (на схід від Роботино).

Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бойові дії тривали поблизу Роботино, на захід від Вербовського та на північ від Новопрокопівки. Російський військовий блогер заявив, що через ожеледицю на Запорізькому напрямку російські війська можуть дістатися своїх позицій тільки на броньованій гусеничній техніці. Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов заявив, що погані погодні умови у Запорізькій області заважають обом сторонам використовувати безпілотники для коригування артилерійського вогню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — другий тиждень нового року розпочався з чергової масованої ракетної атаки, яку Росія здійснила проти України. Ситуація безпосередньо на фронті залишається дуже складною. Агресор тисне практично на всіх напрямках. Президент України Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ потрібні системи протиповітряної оборони, щоб позбавити ворога можливості контролювати небо та завдавати ударів з повітря за українськими позиціями та містами. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі" ситуацію в російсько-українській війні та навколо неї на даний момент і на найближчу перспективу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини