Окупанти поширюють новий фейк про Херсон: подробиці

У ЦПД кажуть, що загарбники хочуть посіяти паніку серед українців

Російські пропагандисти поширюють інформацію про те, що Україна нібито евакуює державних службовців із Херсона через можливе настання окупаційної армії на місто. Як передає портал "Коментарі", у Центрі протидії дезінформації повідомляють, що це фейк.

У ЦПД зазначають, що окупанти хочуть посилити панічні настрої серед українців, тоді як російська загарбницька армія не має ресурсів для нового наступу на Херсон.

"Росія проводить кампанію з дезінформації щодо ситуації на Півдні. Інформація про те, що нібито відбувається евакуація держслужбовців з міста Херсона перед "наступом РФ" не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні Центру протидії дезінформації в Telegram.

Читайте також на порталі "Коментарі" - до другої річниці російського вторгнення в Україну наша країна підходить у гіршій ситуації, ніж це було рік тому. Про це пишуть закордонні видання, включно з The Times, це усвідомлюємо і ми самі. Підтримка з боку закордонних партнерів (особливо США) слабшає, всередині самої України немає тієї згуртованості, що раніше (особливо це видно з дебатів навколо законопроекту про мобілізацію), а окупаційна армія РФ продовжує тиснути на фронті, мріючи захопити якнайбільше нових територій. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" стан російсько-української війни на даний момент, її перспективи, а також розповіли, що слід робити Україні для покращення своїх позицій.

Також видання "Коментарі" повідомляло – загарбники запровадили "особливий режим" в'їзду та виїзду на окуповану Херсонщину: що відбувається.

Раніше "Коментарі" писали – Росія готова до переговорів: у США розповіли, навіщо у Путіна запускають подібну риторику.