Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти почали мобілізацію в Маріуполі
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти почали мобілізацію в Маріуполі

Мешканцям Маріуполя почали роздавати повістки з двоголовим орлом

8 травня 2023, 18:38
Поділіться публікацією:

У Маріуполі почалась рашистська мобілізація. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Маріупольску міську раду.

Окупанти почали мобілізацію в Маріуполі

Окупанти хочуть воювати проти України українцями

Остання наводить фотокопію направлення, яке їм надали мешканці міста. Зокрема, направлення на медкомісію від військомату, яке отримав один з жителів.

Першими на обстеження потрапили працівники "бюджетної" сфери. Тепер маріупольских чоловіків можуть відправити вмирати за російських окупантів, які знищили їх місто. 

"У Маріуполі почали працювати призовні комісії, — повідомляє міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. — Окупанти вже шукають громадян, які не виконують "військові зобов'язання". Ворог планує призивати чоловіків до серпня. Росія продовжує вбивати мирних українців новими методами. Але віримо в ЗСУ та чекаємо на звільнення нашого міста".

Нагадаємо, що битва за Маріуполь почалася після повномасштабного вторгнення Росії в Україну і тривала з 24 лютого по 20 травня 2022 Загалом оборона міста-героя тривала 86 днів, 82 з яких у повному оточенні. Оборона Маріуполя дала змогу відбити російську навалу під Києвом та збудувати оборонні рубежі на інших ділянках фронту.

Наразі місто повністю зруйноване, значна частина населення його полишила, а на їх місце приїзджають росіяни. Сюди Кремль заселяє громадян з далеких регіонів Російської Федерації. За оцінками міського голови Андрющенка, кількість приїжджих росіян в окупованому Маріуполі перевищила позначку у 40 тис. осіб.

Тим часом, Пушилін підписав "указ" про перейменування Донецька.

А Молдова відреагувала на пропозицію збільшення чисельності російських "миротворців" у Придністров'ї. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини