Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти побачили вікно можливостей на одному із напрямків: чого хочуть досягти
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти побачили вікно можливостей на одному із напрямків: чого хочуть досягти

Ворог на Покровському напрямку побачив вікно можливостей для себе і прагне його використати повною мірою

7 серпня 2024, 17:58
Поділіться публікацією:

Російські військові активні на кількох ділянках фронту, вони намагаються просунутись будь-якою ціною через тиск з боку вищого керівництва. Окупанти досягли певних успіхів біля Торецька, підійшовши впритул до міста, заявив в ефірі 24 каналу військовий експерт Олександр Мусієнко.

Окупанти побачили вікно можливостей на одному із напрямків: чого хочуть досягти

Війна в Україні

За його словами, російська армія продовжує активні дії на Донбасі, зосереджуючись на захопленні Торецька та в перспективі Костянтинівки. Метою окупантів є спроба оточити українські війська та просунутись до Костянтинівки, з'єднавшись з угрупованням військ, яке діє в районі Часового Яру.

Мусієнко стверджує, що росіяни прагнуть наростити темпи просування в районі Торецька, побоюючись, що українські військові зможуть ефективніше протистояти їхнім атакам. Він зазначив, що у разі українського спротиву ворог зазнаватиме серйозних втрат, як це сталося в боях за Авдіївку, Бахмут та Часів Яр. Це уповільнить темпи їхнього просування та змусить жертвувати більшими підрозділами.

При цьому військовий експерт підкреслює, що російські війська активно використовують авіацію, дрони та піхоту. Сили оборони, своєю чергою, роблять усе можливе, щоб сповільнити темпи їхнього просування, що є найважливішим завданням на цей момент.

Російська армія вбачає вікно можливостей, яке хоче використати, зокрема на Покровському напрямку, де ситуація також дуже складна.

"Росія сьогодні нагадує великого пораненого звіра, але ще недостатньо пораненого для того, щоб він остаточно зупинився. Рани його дуже болючі, але він ще рухає своїми лапами і є доволі небезпечним, може вкусити. Наше завдання – проявити гнучкість: з одного боку продовжувати ранити цього звіра, з іншого – зуміти відійти, коли звір атакує. Нам треба зберігати боєздатність", – наголосив Мусієнко.

При цьому військовий експерт додав, що Кремль прагне не лише захопити частину територій, але й виснажити українські резерви, намагаючись переконати українське командування відправляти непідготовлених бійців у бій. Непідготовлені військові не становитимуть великої загрози для окупантів, що дозволить їм просуватися далі, підсумував Мусієнко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти хочуть закрити мішок, в якому знаходяться Сили оборони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини