Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти пішли в атаку ще на одному напрямку: ЗСУ дають відсіч
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти пішли в атаку ще на одному напрямку: ЗСУ дають відсіч

Ворог намагається прорвати оборону українських воїнів, але марно, – поділився керівник прес-служби Східного угруповання військ

14 жовтня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

Російські загарбники інтенсифікували наступальні дії на Лимано-Куп'янському напрямі. Українські захисники відбивають штурми супротивника і завдають ворогові втрат. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Окупанти пішли в атаку ще на одному напрямку: ЗСУ дають відсіч

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Ворог намагається прорвати оборону ЗСУ на цьому напрямку, використовуючи різні сили і засоби, включно з танками, артилерією, авіацією та іншим озброєнням", — зазначив Євлаш.

Так, за добу на цьому напрямі росіяни 611 разів обстріляли українські позиції, 13 разів використали авіацію та 25 разів намагалися штурмувати позиції ЗСУ. Свої зусилля окупанти зосередили поблизу Сіньківки, Іванівки, Макіївки, Дуброви та Першотравневого.  

"Проте безуспішно, всі атаки були відбиті, противник зазнав втрат та не мав успіху. За добу на Лимано-Куп’янському напрямку було ліквідовано 206 окупантів та 15 одиниць техніки та озброєння. Зокрема, 2 танки Т-72, 5 бойових броньованих машин…, декілька гармат…, міномет", — розповів Євлаш.

Водночас, на Бахмутському напрямку українська армія продовжує наступальні дії, зокрема, на південному фланзі. Росіяни на цьому напрямку перебувають в обороні, проте продовжують бити з артилерії за позиціями ЗСУ – за добу таких атак було 543.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський наступ на Авдіївку зазнав повного провалу, незважаючи на спроби росіян заявляти про свої успіхи. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини