Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти можуть захопити Лисичанськ найближчим часом - Інститут вивчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти можуть захопити Лисичанськ найближчим часом - Інститут вивчення війни

Росіяни мають тактичний успіх в просуванні вглиб Луганської області

23 червня 2022, 08:35
Поділіться публікацією:

Іноземні фахівці говорять про загрозу захоплення Лисичанська на Луганщині найближчим часом. В британській розвідці говорять, що з 19 червня російські війська просунулися на 5 км вглиб області та ближче до околиць Лисичанська. Як пише військовий експерт Олег Жданов, українські сили відійшли з Золотого, яке оточили росіяни, та продовжуватимуть захищати інші території в області. Про це також зазначають й в розвідці: деякі українські частини відійшли, щоб не потрапити в оточення.

Окупанти можуть захопити Лисичанськ найближчим часом - Інститут вивчення війни

Фото Генеральний штаб ЗСУ

Сергій Гайдай говорить, що навколо Золотого дуже важка ситуація:

"Щоб не було якогось оточення, то командування могло дати наказ, щоб потроху відходили на нові укріплені рубіжі, бо іноді немає взагалі де зачепитися. Сенсу втрачати солдат немає. Можливо буде перегрупування нове".

Тактичні успіхи росії в захопленні Луганщини фахівці називають результатом нещодавнього посилення підрозділів та значних обстрілів з артилерії.

За даними розвідки, окупанти просуваються повільно та тиснуть на Лисичансько-Сєвєродонецьку кишеню, де українська армія тримає позиції. Втім, зусилля росіян щодо блокади Сєвєродонецька та захоплення західної частини області наразі не дають їм бажаного результату.

В американському Інституті вивчення війни ISW наголосили, що російські війська захопили кілька населених пунктів на південь від Лисичанська та, ймовірно, досягнуть міста найближчими днями.

За даними Генштабу, ворог захопив Лоскутівку, Рай-Олександрівку та штурмує Сиротине, готується до форсування річки Сіверський Донець.

Однак прогнози щодо захопллення Сєвєродонецька та Лисичанська не надто оптимістичні. Фахівці говорять, що скоріш за все українські сили зможуть захищати цей район якийсь час.

В напрямку Слов’янська окупанти просунулися на незначну відстань, в той же час вони намагаються блокувати логістичні шляхи та трасу Т1302 Бахмут-Лисичанськ.

Як писав портал, стали відомі втрати серед мобілізованих з ОРДЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини