Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти можуть прорвати фронт біля Часового Яру: яку тактику використовують
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти можуть прорвати фронт біля Часового Яру: яку тактику використовують

Окупанти посилюють наступи, бо Путін хоче отримати кращі переговорні позиції, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Михайло Самусь

5 липня 2024, 20:46
Поділіться публікацією:

Окупанти можуть прорвати фронт біля Часового Яру: яку тактику використовують

Часів Яр

Російські окупанти повністю знищили позиції українських військових у мікрорайоні "Канал", змусивши Збройні Сили вийти через загрозу для життя бійців. Ворог прагне прорвати фронт будь-якою ціною, повідомив військовий експерт Михайло Самусь. Він зазначив, що окупанти активізувалися на різних напрямках.

Зокрема, за його інформацією, на Харківському напрямку, в районі Вовчанська, росіяни застрягли, але продовжують просуватися на Донбасі. Щодня відбувається близько 150-180 бойових зіткнень, що навіть більше, ніж під час Бахмутської та Авдіївської операцій.

Це, каже експерт, свідчить про спроби росіян прорвати фронт. Відомо, що вони відправляють на передову рекрутів з лише 14-денною підготовкою та поранених бійців, що вказує на їхній поспіх.

"Ми не раз говорили, що Володимир Путін хотів би мати сильні позиції перед переговорами. А сильні позиції означають повну окупацію Донбасу. Тому росіяни так хочуть прорватися біля Часового Яру, у напрямку Торецька, Очеретиного", – зауважив військовий експерт.

Очікується, що російські окупанти надалі посилюватимуть свої зусилля щодо прориву фронту. Як вважає Самусь, українським підрозділам потрібні боєприпаси та очікувані винищувачі F-16.

При цьому експерт підкреслив, що російська авіація активно використовує КАБи для руйнації українських позицій. Це чітко видно на прикладі Часового Яру, де через тактику випаленої землі Збройні Сили не можуть тримати оборону.

За словами Михайла Самуся, до прориву ще далеко, але напруга в районі Часового Яру зростає, і росіяни кидають туди дедалі більше сил. Однак прорвати оборону їм поки не вдається, додав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є загроза, що найближчим часом ЗСУ можуть втратити два міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини