Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти мають проблему, яку в РФ приховують: чи готовий Захід до поразки Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти мають проблему, яку в РФ приховують: чи готовий Захід до поразки Путіна

Західні лідери не можуть планувати стратегічно через невпевненість у готовності до тривалого протистояння

5 лютого 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Вже майже два роки, як продовжується повномасштабне російське вторгнення в Україну. При цьому немає підстав стверджувати, що війна незабаром закінчиться. Хто більше готовий до подальшого протистояння – Захід, як союзник України, чи Росія? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Окупанти мають проблему, яку в РФ приховують: чи готовий Захід до поразки Путіна

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Росіяни вже воюють старою зброєю

Екс-командир роти батальйону "Айдар", ветеран АТО Євген Дикий в інтерв'ю "24 каналу" заявив, що російська армія має проблеми з технікою та боєприпасами. Окупантам доводиться діставати запаси часів СРСР.

Євген Дикий зазначив, що якби росіяни могли, то вони б давно зробили демілітаризовану зону, про яку так давно говорять, і вона була б до Польщі.

"Була б їхня воля, вони б зробили демілітаризованою зоною всю територію України, аж до польського кордону. Вони це сильно не приховували, а тепер і взагалі вже не приховують, що їх мета саме така. А домоглися вони з цієї мети того, чого змогли домогтися. Якихось нових засобів, які б давали їм можливість домогтися більшого, я поки у них не бачу. Ви кажете, що вони воюють вже старою зброєю, — так і є", — заявив експерт.

Як приклад, що свідчить про проблеми окупантів із технікою, він навів виробництво танків у РФ. За словами експерта, росіяни сьогодні оновлюють танки замість знищених ЗСУ двома способами. Вони випускають нові танки – до 20 машин на місяць, і це зараз їхня верхня межа. Це те, що вони роблять за умови, що перевели танкову промисловість на тризмінну роботу сім днів на тиждень. Але обмежують росіян не людино-годинник, а компоненти, які потрапили під санкції.

Ми знову повертаємось до сценарію, коли потрібно, щоб Україна не програла

Експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що Захід все ще не впевнений, що готовий до тривалого протистояння з Росією. Підготовку оборонно-промислового комплексу Заходу до воєнного часу ще не завершено і незрозуміло, коли буде завершено. Основна думка заяв західних лідерів у тому, що вони можуть планувати стратегічно. Йдеться про те, що промисловість та суспільство мають бути готовими до такого тривалого протистояння, а лідери в цьому не впевнені.

"Весь цей час у них продовжує грати фактор Китаю, який не зацікавлений в перемозі чи поразці РФ. Китай зацікавлений в затягуванні цього процесу, щоб Захід виснажувався, витрачав власні ресурси й при цьому сам слабшав та робив слабшою Росію. Адже вона може претендувати на лідерство в прокитайському блоці", – пояснив експерт.

На ключові питання України західні партнери поки що не можуть відповісти. За словами Краєва, звучить лише знаменита теза "Україна не повинна програти". Ніхто не може чітко сказати: якою має бути перемога України; як швидко лідери готові нам допомогти її забезпечити; що надалі піде з РФ; як балансувати цей новий світопорядок.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні очікування від лютого: які рішення вплинуть на ситуацію в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини