Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти хочуть заборонити українські книги: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти хочуть заборонити українські книги: що відомо

Росіяни планують заборонити українські книги на окупованих територіях

28 березня 2024, 23:31
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих територіях росіяни воюють з усім українським та планують легалізувати заборону української літератури.

Окупанти хочуть заборонити українські книги: що відомо

Ворог посилює боротьбу з усім українським. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, нацистська політика Кремля направлена на поневолення підкорених народів та знищення їх самоідентифікації. Тому з самого початку окупації росіяни захоплювали бібліотеки, вивозили та спалювали українські книги.

За інформацією Центру спротиву, тепер окупанти хочуть створити правову базу своїм нацистським діям. А саме Москва розробила законопроєкт, який регулює потрапляння до фонду бібліотек “книг інфоагентів”, тобто будь-яких книг, які спонукають до мислення. 

Центр національного спротиву закликав українців на тимчасово окупованих територіях берегти українську літературу, обмінюватися нею та поширювати серед знайомих.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники сповільнили наступальні операції в районі окупованого міста Авдіївка Донецької області, повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, сповільнення темпів наступу росіян не означає, що вони припинили спроби штурмів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Москві різко збільшилася кількість справ про порушення правил в'їзду в Росію іноземцями (стаття 18.8 КоАП) після теракту в "Крокус сіті холі". Після нападу на "Крокус" у містах РФ посилилися облави на мігрантів. У Москві поліція організувала рейди по гуртожитках. Також силовики нагрянули на склад Wildberries у підмосковній Електросталі, де було затримано щонайменше сорок осіб. При цьому особлива увага приділяється уродженцям Таджикистану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини