Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти готуються до штурму в Запорізькій області: де планують наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти готуються до штурму в Запорізькій області: де планують наступ

Окупанти готують наступ в районі села Приютне, що в Запорізькій області

сьогодні, 14:59 comments2275
Поділіться публікацією:

Російська армія перекинула свої сили до Донецької операційної зони і наразі не спроможна на великий наступ у Запорізькій області, повідомив в ефірі Freedom речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Окупанти готуються до штурму в Запорізькій області: де планують наступ

Запорізька область

За його словами, російські війська готуються до штурмових дій у районі села Приютне на Запоріжжі.

“Інтенсивність штурмових дій може зростати й змінюватися щодня. Штурмові дії відбуваються в будь-якому випадку. Певні сили дійсно накопичуються. Знову-таки ми говоримо про інтенсивність штурмових дій, не наступу. На великий наступ сьогодні ворог не спроможний, тим паче всі свої сили перекинув на Донецьку операційну зону”, — сказав Братчук.

Він також повідомив, що російські окупанти збільшили дальність польоту керованих авіаційних бомб (КАБ), що створює серйозну загрозу для Запоріжжя.

Тепер, за його словами, тактична авіація РФ може завдавати ударів з відстані до 80 кілометрів, що ускладнює їх перехоплення. Єдиний ефективний спосіб протидії — знищення носіїв, тобто літаків, а також руйнування аеродромної інфраструктури. Це має відбуватися на території Росії, додав Братчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом минулого тижня російські терористи застосували для ударів по Запоріжжю десятки КАБів, чого не було з початку війни. Після такого терору, каже військовий оглядач групи "Інформаційний опір Олександр Коваленко, виникли версії про те, що окупанти готують наступ на це місто. При цьому експерт вважає, що удари по Запоріжжю не є підготовкою до наступу на місто. За його словами, якби росіяни формували умови для наступу, то били б вони не по житлових кварталах, а по військових об'єктах, лініях оборони та рубежах.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини