Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти довели пенсіонерів до зубожіння: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти довели пенсіонерів до зубожіння: деталі

Пенсіонери на окупованих територіях змушені жити у злиднях

8 грудня 2023, 20:33
Поділіться публікацією:

Більшість пенсіонерів на окупованих росіянами українських територіях змушені жити у важких умовах через мізерні виплати загарбників. Про це повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров, передає портал "Коментарі".

Окупанти довели пенсіонерів до зубожіння: деталі

Росіяни знущаються над українськими пенсіонерами. Фото з відкритих джерел

Мелітопольський голова нагадав, що в перші тижні окупації ворог обіцяв пенсіонерам "золоті гори". Звісно, їхнім обіцянкам майже ніхто не вірив, відзначив Федоров, однак реальність виявилася ще гіршою.

"Для призначення російських пенсій окупанти просять багато документів. Деякі з них, наприклад, довідки з архівів, дуже важко роздобути. А без них пенсію нараховують мізерного розміру", — розповів Іван Федоров.

Зокрема, за словами посадовця, при перерахунку пенсії ворог використовує найнижчий коефіцієнт, через що за 40 років трудового стажу пенсія іноді не перевищує 15 тисяч рублів.

Крім того, відзначив Федоров, окупанти "гублять" стаж, щоб не призначати високу пенсію.

Мер Мелітополя додав, що загарбники знущаються над пенсіонерами в окупації, позаяк добре розуміють, що з мізерними виплатами та захмарними цінами літнім людям буде вкрай важко вижити на захоплених територіях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чимало співробітників територіальних центрів комплектування – це військовослужбовці з бойовим досвідом, яких відправили на роботу у військкомати після поранень на фронті. Однак ті співробітники ТЦК, які не воювали, все ж повинні отримати бойовий досвід, вважає заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Разом з тим, він висловив сумніви щодо здатності працівників ТЦК виправити ситуацію з мобілізацією в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини