Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти бояться дронів Magura V5: скільки російських суден уражено за півтора роки
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти бояться дронів Magura V5: скільки російських суден уражено за півтора роки

Фактично чорноморський флот РФ у Криму капітулював

16 серпня 2024, 15:15 comments2272
Поділіться публікацією:

Ударні дрони Magura V5 уразили 18 російських суден у Чорному морі за півтора роки. Чорноморський флот у Криму фактично капітулював. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Deutsche Welle" розповів командир спецпідрозділу ГУР МО України Group 13 з позивним Тринадцятий.

Окупанти бояться дронів Magura V5: скільки російських суден уражено за півтора роки

Дрони Magura V5

"Фактично чорноморський флот РФ у Криму капітулював. Все найсучасніше і найнеобхідніше РФ вже вивела з Севастополя. Він паралізований цей флот. Зараз він їсть гроші з бюджету РФ, хоча свої функції виконувати не може", — заявив Тринадцятий.

Як зазначають у ГУР, ударний морський дрон українського виробництва Magura V5 здатний долати відстань понад 800 кілометрів. Його швидкість – 80 кілометрів на годину, а бойова частина – 250 кілограмів.

"Ми не гналися за збільшенням бойової частини, щоб знищити корабель одним попаданням. Ми пішли іншим шляхом: атакували зграєю, наносили п'ять і більше поразок великим кораблям, що спричинило критичні ушкодження", — зазначив розвідник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські військові кораблі знову прибули на Кубу, що вже стало другим візитом за останні кілька місяців. Зокрема, на острів прибули патрульний корабель Безстрашний, учбове судно Смольний та допоміжні кораблі Балтійського флоту.

Після вторгнення Росії в Україну у 2022 році напруженість між США та Росією значно зросла, і російська військово-морська активність також посилилася через підтримку Києва з боку Вашингтона. Водночас, відносини між Росією та Кубою помітно покращали. Куба, що бореться з економічною кризою, вважає, що ця криза спричинена американськими санкціями.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна прискорює знищення Чорноморського флоту РФ: нові подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини