Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупантам вдалося просунутися відразу на трьох напрямках: подробиці ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупантам вдалося просунутися відразу на трьох напрямках: подробиці ISW

За інформацією ISW, російські війська трохи просунулися біля Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки.

16 грудня 2023, 08:18
Поділіться публікацією:

15 грудня російські окупаційні війська продовжували локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки та досягли там підтверджених успіхів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Окупантам вдалося просунутися відразу на трьох напрямках: подробиці ISW

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що російські війська 15 грудня продовжували локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута і досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 грудня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Російські джерела все частіше характеризують локалізовану російську наступальну операцію навколо Бахмута як операцію з оточення Часового Яру (12 км на захід від Бахмута). Російські військові блогери охарактеризували російські атаки на захід від Бахмута в районі Богданівки та Хромового та на південь від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки, як організований наступ на Часів Яр. 

Вони також зазначали, що оточити Часів Яр буде складно через великі українські укріплення та розташування населеного пункту на тактичній висоті. ISW оцінює, що російські сили знаходяться щонайменше за дев'ять кілометрів від Часів Яр.

15 грудня російські війська продовжували наступ у районі Авдіївки і просунулися. Геолокаційні кадри, опубліковані 15 грудня, показують, що російські війська просунулися поблизу Степового (3 км на північ ві

Російські військові блогери стверджували, що російські війська просунулися поблизу залізничної лінії на північ від Степового та нещодавно захопили позиції у лісовій зоні на північ від Степового.

Російські війська 15 грудня продовжували наступальні операції на захід та південний захід від міста Донецька та досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 13 грудня, показують, що російські війська просунулися у західній Мар'їнці (на захід від міста Донецьк).

Читайте також на порталі "Коментарі" – від чого залежить тривалість війни в Україні: що може вирішитись у 2024 році. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини