Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупація Авдіївки: які наслідки це тягне за собою
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупація Авдіївки: які наслідки це тягне за собою

На захопленні міста агресором війна не закінчується

18 лютого 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

 Загарбання Авдіївки, ймовірно, зміцнюватиме  моральний дух  мешканців РФ  напередодні перевиборів Володимира Путіна, які  пройдуть в  березні. Про це  інформує  Reuters.

Окупація Авдіївки: які наслідки це тягне за собою

Окупація Авдіївки (фото з відкритих джерел)

Журналісти зазначають, що окупація  міста є  одним з великих  здобутків  РФ після боїв за Бахмут в травні  минулого року. При цьому,  в Росії  повідомляють, що деякі українські підрозділи  ще  лишаються на територіях  коксохімічного заводу, хоча жодних доказів цього не приводять.

"Авдіївка, яку росіяни називають "Авдеевка", пережила десятиліття конфлікту. Вона має особливий символізм для Росії, оскільки в 2014 році її ненадовго захопили підтримувані Москвою сепаратисти, які захопили частину східної України, але потім була відвойована українськими військами, які побудували великі укріплення", -  стверджує  Reuters.

Як стверджує міністр  оборони України Рустем Умєров, битва за Авдіївку показує  потреби в сучасних системах протиповітряної оборони для того, щоб  протидіяти  керованим авіабомбам і  наявності далекобійної  зброї для того, щоб  знищувати  формування противника.  

Представники 3-тьої десантно-штурмової  бригади ЗСУ,  що на  цьому тижня була перекинута в Авдіївку, повідомляють після відступу, що російські військові не зменшують темпів наступу, захопивши  місто. 

"Ми продовжуємо утримувати рубіж в районі Авдіївки", — написано в повідомленні бригади.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  військовий жорстко відповів, хто "здав" Авдіївку. Українські  бійці в ніч на 17 лютого залишаючи  раніше зайняті позиції, пішли з  міста  Авдіївка  в Донецькій області.  Командир екіпажу аеророзвідки Олександр Карпюк (Serg Marco) написав в соціальних мережах,  хто винуватий, що  втратили  Авдіївку.   Як стверджує військовий, в тому, що ЗСУ відійшло з  Авдіївки, найперше винні цивільні, які мають бути мобілізовані, проте не йдуть до лав Збройних сил України  та народні депутати.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини