Головна Новини Суспільство Війна з Росією Офіцер ЗСУ розповів, як ворог змінив тактику бою після Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіцер ЗСУ розповів, як ворог змінив тактику бою після Авдіївки

У містах та за їх межами противник застосовує різну тактику

29 лютого 2024, 23:36
Поділіться публікацією:

Під час боїв в Авдіївці та за межами міста російська армія застосовує різне озброєння і тактику, розповів заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ розповів, як ворог змінив тактику бою після Авдіївки

Окупанти постійно адаптуються до умов війни. Фото з відкритих джерел

"Є велика різниця між боями, які були в самій Авдіївці та на околицях міста. Зараз у росіян трохи менше можливостей задіювати авіацію. Натомість артилерію та fpv-дрони вони використовують у величезній кількості. Під цим всім залітає шалена кількість піхоти. Інколи спостерігаємо, як пішим порядком групи по 40 осіб біжать через поле. Іноді противник задіює броньовану техніку. Час від часу росіяни пробують перевозити десант зверху на танках, БМП і БТР. Тобто буває, що використовують техніку як підсилення, а буває — як таксі. Під’їхали, викинули людей і втікають, щоби ми не встигли підбити", — розповів офіцер ЗСУ.

За словами Максима Жоріна, ворог постійно адаптується, шукає різні шляхи та при цьому традиційно не береже особовий склад.

"Всю техніку ми намагаємося уразити. Про особовий склад взагалі не говорю. Вкрай складно порахувати, скільки нами щоденно знищується російських окупантів", — додав військовослужбовець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія отримала від Північної Кореї понад 2,5 млн боєприпасів, встановив Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні. Аналітики центру підрахували, що з серпня 2023 року було здійснено щонайменше 25 запливів у порт Наджін, де відбувалося навантаження північнокорейських боєприпасів, які відправлялися в РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що після президентських виборів у Росії агресор може сконцентруватися на захоплених українських територіях, а може розпочати масштабну мобілізацію, аби активізувати бойові дії на нових напрямках. За словами військового аналітика Миколи Бєлєскова, масштаби мобілізації у РФ після президентських виборів, які пройдуть у березні, залежатимуть від того, які завдання поставить російське військово-політичне керівництво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини