Головна Новини Суспільство Війна з Росією Офіцер ЗСУ: Не вірю в те, що F-16 докорінно змінять ситуацію на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіцер ЗСУ: Не вірю в те, що F-16 докорінно змінять ситуацію на полі бою

Ні американські винищувачі, ні далекобійні ракети не зможуть докорінно змінити ситуацію на фронті, про це в ефірі «Еспрессо» заявив офіцер ЗСУ Мирослав Гай. Він вважає, що Україні потрібно більше дронів, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Американські винищувачі F-16 і далекобійні ракети не є "ідеальною зброєю", яка може переламати ситуацію на фронті, заявив офіцер ЗСУ Мирослав Гай.

Офіцер ЗСУ: Не вірю в те, що F-16 докорінно змінять ситуацію на полі бою

Україні потрібно багато снарядів і дронів

"Я не вірю в те, що є ідеальна зброя, і не вірю в те, що F-16 докорінно змінять ситуацію на полі бою. Це, звичайно, важливо, що нам зараз будуть давати далекобійні ракети, F-16, але я не вірю, що це основна формула успіху, дуже сумніваюся, що нам от дадуть — і все переломиться, це комплексна історія"
, — заявив Мирослав Гай.

При цьому він додав, що F-16 не може бути "панацеєю", оскільки наразі невідомо, якою буде їхня комплектація.

"Питання, чим вони оснащені, яке стоїть обладнання, якого покоління всередині, яке озброєння вони несуть, бо це просто насправді платформа, умовно кажучи, конструктор, на який можна навішувати все що завгодно. Ми не знаємо, що нам збираються давати",
— заявляє Гай.

При цьому він додав, що часто партнери допомагали Україні танками та артилерією, але в армію часто приходило таке, що навіть не підлягало ремонту.

На переконання офіцера ЗСУ, військовим потрібні дрони та багато снарядів і жодна країна в світі не може їх виготовити стільки, скільки потрібно ЗСУ.

"За рік Сполучені Штати Америки виготовляють 155-х калібрів стільки, скільки ми витрачаємо, умовно кажучи, за два-три тижні"
, — розповів військовий.

Також він підкреслив, що невідома також і кількість бомб, яку може отримати Україна цьогоріч.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що Україна отримає винищувачі F-16 цього року. Однак не назвала точної дати передачі бойових літаків для України.

Окрім того, як писали "Коментарі", очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов розповів, яка авіація допоможе завдати військової поразки РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://espreso.tv/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини