Головна Новини Суспільство Війна з Росією Офіцер назвав втрати росіян під Авдіївкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіцер назвав втрати росіян під Авдіївкою

Майор запасу назвав орієнтовні втрати окупантів під Авдіївкою

16 грудня 2023, 21:52
Поділіться публікацією:

Під час наступальних дій на місто Авдіївка Донецької області російські загарбники втратили понад 20 тисяч військовослужбовців пораненими і загиблими. Про це розповів майор запасу Національної гвардії, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, передає портал "Коментарі".

Офіцер назвав втрати росіян під Авдіївкою

Ворог продовжує наступати на Авдіївку. Фото з відкритих джерел

За словами Олексія Гетьмана, мінімальні втрати окупантів під Авдіївкою оцінюються у 13 тисяч осіб, однак їхні реальні втрати можуть бути майже вдвічі більшими.

"Щодо 13 тисяч ліквідованих окупантів на підступах до Авдіївки. Вже кілька разів обговорювалася ця цифра, вона взята по мінімуму. Є й інші дані, що ця цифра приблизно в два рази більша. Тобто це може бути 20-25 тисяч вбитими і пораненими", — припустив майор Нацгвардії.

Олексій Гетьман також вважає, що російська армія провалила поставлене перед нею завдання захопити Авдіївку до 14 грудня, коли у РФ проходила "пряма лінія" з Володимиром Путіним.

"Вони провалили перший дедлайн окупації міста. Це був дедлайн, який вони встановили своїй армії, щоби Путін міг розповісти про якісь успіхи на полі бою. Тому були масовані "м'ясні" штурми з боку росіян", — розповів він.

Олексій Гетьман не виключає, що тепер окупантам поставили завдання заволодіти Авдіївкою до 15-17 березня 2024 року, коли в Росії будуть проходити президентські вибори.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники замість обіцяної безкоштовної медицини залишають мешканців окупованих українських територій без медичної допомоги. На всій тимчасово окупованій території наразі зафіксований дефіцит якісних ліків та сучасного медичного обладнання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини