Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни знищили медицину на окупованих територіях: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни знищили медицину на окупованих територіях: що сталося

Медицина на окупованих українських територіях у жахливому стані

16 грудня 2023, 19:23
Поділіться публікацією:

Російські загарбники замість обіцяної безкоштовної медицини залишають мешканців окупованих українських територій без медичної допомоги. Про це пише у Telegram мер Мелітополя Іван Федоров, передає портал "Коментарі".

Росіяни знищили медицину на окупованих територіях: що сталося

Окуповані території потерпають від поганої медицини. Фото з відкритих джерел

За словами мелітопольського голови, на всій тимчасово окупованій території наразі зафіксований дефіцит якісних ліків та сучасного медичного обладнання.

Також, за словами Івана Федорова, на загарбаних українських землях катастрофічно не вистачає лікарів. Він відзначив, що навіть окупанти визнають, що їм не вистачає щонайменше 1,3 тис. медиків.

Мер Мелітополя розповів, що мешканці захоплених територій не можуть записатися до лікарів, оскільки росіяни практикують "живі" черги, вистояти в яких можуть тільки здорові люди, тоді як на прийом до медиків приходять люди з проблемами зі здоров'ям.

Через проблеми з доступом до медичної допомоги, відзначив Іван Федоров, люди змушені їхати на Кримський півострів, зокрема в окупований Сімферополь. Але й там вони не можуть отримати належну допомогу, позаяк медичне страхування не діє, а ціни на послуги захмарні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла запропонувала своїм підписникам розглянути ідею про позбавлення громадянства українців, які втекли від мобілізації в інші країни і не повернулися. Як альтернативну міру "покарання" для ухилянтів-втікачів Безугла пропонує арештовувати їхнє майно. Раніше народний депутат запропонувала для обговорення законодавчу ініціативу про мобілізацію жінок на тилові посади. Ідея Безуглої спровокувала чимало хейту на її адресу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини