Головна Новини Суспільство Війна з Росією Одесі необхідна сучасна ППО: експерт про обстріл міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Одесі необхідна сучасна ППО: експерт про обстріл міста

Олександр Коваленко заявив, що окупанти атакували Одесу "Іскандерами"

15 березня 2024, 19:00
Поділіться публікацією:

У ніч на 15 березня Одеса стала мішенню для ракет, випущених з оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер", що знову порушило питання щодо критичної необхідності зміцнення системи протиповітряної оборони міста. Військово-політичний аналітик Олександр Коваленко наголошує, що ця атака лише підтверджує вже відомі висновки щодо недостатності захисних заходів у регіоні.

Одесі необхідна сучасна ППО: експерт про обстріл міста

Росія вдарила по Одесі "Іскандерами"

Минулого року, коли портова інфраструктура Одеси опинилася під безперервним тиском ракетних ударів, експерти та громадськість активно обговорювали потребу у розширенні та модернізації системи ППО, здатної перехоплювати не лише традиційні, а й сучасніші загрози, включаючи балістичні та гіперзвукові ракети.

"У 2023, коли одеська портова інфраструктура опинилася під масованим ракетним терором росіян, про те, що Одесі потрібна ППО, що перехоплює балістику та гіперзвук, говорилося регулярно і постійно", — нагадав він.

23 липня 2023 року став одним із найтрагічніших днів для міста, коли Одеса зазнала одного з найбільш масованих ракетних обстрілів. Внаслідок цієї атаки було зруйновано Спасо-Преображенський собор.

Ситуацію посилює той факт, що міжнародні зобов'язання щодо допомоги, включаючи обіцянку Італії у серпні 2023 року взяти на себе відновлення собору, не завжди відповідають поточним потребам Одеси у сфері безпеки. Коваленко критикує такий підхід, наголошуючи, що інвестиції у відновлення культурних об'єктів, хоч і важливі, не повинні затьмарювати першочергову потребу у забезпеченні захисту громадян та критичної інфраструктури міста від військових загроз.

"Тоді був зруйнований російською ракетою Спасо-Преображенський собор, до речі, Московського патріархату. У серпні 2023 р. Італія пообіцяла, а в лютому 2024 р. підтвердила намір взяти участь у відновленні собору... Замість того, щоб відновлювати цю праву, відновлювали цю клоаку. на придбання для Одеси ЗРК SAMP/T. Але ні…" — зазначив експерт.


Нагадаємо, що в результаті російського ракетного удару по Одесі спочатку було підтверджено інформацію про загибель 8 осіб. Проте вже за годину підтверджено, що кількість загиблих зросла до 14 осіб. Серед них фельдшер та співробітник ДСНС, які приїхали надавати допомогу після першого вибуху. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 46 осіб, 7 із яких – рятувальники. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляють у ДСНС, а також голова Одеської ОВ Олег Кіпер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини