Головна Новини Суспільство Війна з Росією Очільник МЗС Литви попереджає Захід: може дочекатися "ефекту Перл-Гарбора" у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МЗС Литви попереджає Захід: може дочекатися "ефекту Перл-Гарбора" у війні в Україні

У Литві пояснюють, чому недостатня допомога Україні у війні може у майбутньому коштувати для Заходу набагто більшого.

2 січня 2024, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав Захід не робити історичні помилки та надати якомога більшу допомогу Україні у війні проти Росії. В іншому випадку Ландсбергіс вбачає можливість дочекатись "ефекту Перл-Гарбор".

Очільник МЗС Литви попереджає Захід: може дочекатися "ефекту Перл-Гарбора" у війні в Україні

Очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс. Фото з відкритих джерел

Габріелюс Ландсбергіс пояснює, що називає "ефектом Перл-Гарбора" момент в історії, "коли проблеми завтрашнього дня стануть проблемами сьогоднішнього дня". Однак в такому випадку це буде значно вища ціна, ніж у випадку, коли реакція на проблему відбувається раніше.

"Ми стоїмо на порозі повторення історичних помилок. Я переконаний, що якщо ми не переможемо Росію зараз, це означає, що наш обраний шлях полягає в тому, щоб зазнати неймовірних і непотрібних втрат, перш ніж ми врешті-решт вирішимо, що настав час активізуватися і перемогти", — пише Габріелюс Ландсбергіс у соціальній мережі X.

Очільник МЗС Литви прогнозує, що у Росії досі залишились "імперіалістичні реваншистські амбіції", які поширяться поза Україною.

"Наступна фаза буде спрямована не тільки проти України, Грузії чи Молдови, а й, можливо, проти НАТО. Ціна, людська та економічна, буде тільки зростати", — додає Ландсбергіс.

Напад на Перл-Гарбор – це раптовий комбінований напад Японії на військову базу США Перл-Гарбор, що була розташована на Гавайських островах. Під час атаки було пошкоджено та знищено десятки американських суден та сотні літаків. У нападі загинуло понад 2 тис. американських солдатів. Після нападу на Перл-Гарбор США вступили у Другу світову війну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський зробив попередження українським партнерам.

Також "Коментарі" писали про президента Литви, який розповів про закінчення війни з невигідним сценарієм для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини