Головна Новини Суспільство Війна з Росією Очільник МЗС Естонії розповів, які країни ненавидить Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МЗС Естонії розповів, які країни ненавидить Путін

Маргус Тсахкна заявив, що Путін сприймає країни поблизу Росії як загрозу своєму авторитарному режиму.

21 лютого 2024, 16:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна заявив, що президент Росії "воєначальник" і йому завжди потрібна війна. За його словами, Путін ненавидить усі країни поблизу Росії країни однаково.

Очільник МЗС Естонії розповів, які країни ненавидить Путін

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Маргус Тсахкна в інтерв’ю виданню "Rzeczpospolita" прокоментував ставлення Путіна до сусідніх країн.

"Путін ненавидить усіх нас однаково. І країни Балтії, і Польщу. Йдеться не лише про історичне та територіальне бачення, а й про загрозу його авторитарному режиму", — зазначив Тсахкна.

Очільник МЗС Естонії зазначив, що "Путіну потрібна війна", тому НАТО має готуватись до можливого удару з боку Росії. Маргус Тсахкна пригадав, що він був міністром оборони Естонії у 2016–2017 роках і в той час розумів, що за естонсько-російським кордоном перебуває понад 100 тисяч солдатів, які можуть атакувати його країну.

"Російські військові в будь-який момент готові атакувати Естонію. Сьогодні їх уже немає: вони воюють в Україні. Тож буквально можна сказати, що українці воюють замість нас", – каже глава МЗС Естонії.

Міністр закордонних справ Естонії також прокоментував модернізацію російських ракет в Калінінграді. За словами Маргуса Тсахкна таким чином Росія хоче вкотре залякати Захід.

"Росія хоче використовувати їх для залякування Заходу. І це частково успішно, тому що багато західних лідерів побоюються військової ескалації з боку Росії, ніби її не було кілька років, з моменту вторгнення в Грузію. Тому ми завжди повинні пам’ятати, що ми можемо завдати ядерного удару по Росії так само, як вона могла б завдати ядерного удару по нас", – пояснив Тсахкна.

Естонський політик додав, що НАТО є оборонним альянсом і його розширення не становить загрози для Росії. Тому вступ нових країн до НАТО не слід розглядати, як можливість спровокувати Росію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "наступник Путіна" назвав місце, де буде наступна війна.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців залишать Україну, якщо Путін переможе у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини