Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обстановка на Курщині змінилася: у Раді розповіли, хто тепер має перевагу
commentss НОВИНИ Всі новини

Обстановка на Курщині змінилася: у Раді розповіли, хто тепер має перевагу

На Курщині йде маневрена війна

сьогодні, 07:47 comments1027
Поділіться публікацією:

У Курській області триває маневрова війна, проте ЗСУ зберігають ініціативу на низці напрямків. Як передає портал "Коментарі", про цей ефір каналу "Еспресо" розповів нардеп та секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Обстановка на Курщині змінилася: у Раді розповіли, хто тепер має перевагу

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Парламентарій зазначив, що справді ситуація в Курській області у перші дні прориву ЗСУ і зараз – дві різні речі.

"Зараз противник підтягнув доволі таки серйозні свої сили, у нього вже там понад 40 тис. особового складу. На початках там були малі сили армії РФ, тому ми могли просуватися, залишаючи противника у себе за спиною. Зараз ситуація складніша, бо російські війська, крім того, що утримують оборону, на деяких напрямках намагаються відвойовувати території. Йде маневрова війна, там навіть нема суцільних ліній оборони", — розповів нардеп.

Політик вважає, що і ЗСУ, і росіяни намагаються створити ситуацію, коли "хтось завдяки кращому маневру опиниться у виграшній ситуації".

Наочним прикладом, каже Роман Костенко, є те, що відбувається у напрямку річки Сейм, де російське командування намагається утримувати свої війська, споруджує понтонні переправи, які українські війська розбивають.

"Ми намагаємося російських військових відрізати від наступу на Любимівку. Сказати, що хтось має на 100% перевагу, не можна. У нас немає вже такої активності в наступі, яка була на початку. Але ініціативу на деяких напрямках ми ще зберігаємо", – підсумував Роман Костенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з одного боку, Україна зуміла провести успішну операцію в Курській області та утримує досить велику територію РФ під своїм контролем. Але є й інший бік медалі. Києву доводиться платити за цей прорив втратою важливих міст на сході, а також знищенням найдорожчої західної техніки. Як передає портал "Коментарі", про це пише аналітик Forbes Девід Акс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини