Головна Новини Суспільство Війна з Росією NYT вказало на основну проблему ЗСУ на тлі підготовки Росії до великого наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

NYT вказало на основну проблему ЗСУ на тлі підготовки Росії до великого наступу

NYT відзначає, що Сили оборони і далі відчувають брак боєприпасів на фронті і це є великою загрозою, особливо на фоні того, що Росія готується до великого наступу

5 квітня 2024, 16:56
Поділіться публікацією:

За інформацією The New York Times, у зв'язку з проблемами щодо американської військової допомоги, Збройні сили України вимушені раціоналізувати використання кожного боєприпасу для артилерії та мінометів.

NYT вказало на основну проблему ЗСУ на тлі підготовки Росії до великого наступу

Війна в Україні

У матеріалі видання відзначається, що дефіцит снарядів в Україні особливо відчутний у контексті будівництва ліній оборони, оскільки Київ змушений утримувати фронт і не допустити російських військових до тих позицій, де оборонні засоби ще не встановлені.

За даними журналістів, Росія має перевагу у кількості боєприпасів протягом усієї війни, і співвідношення виділених снарядів становить приблизно 5:1 на користь РФ.

NYT також наголошує, що ситуацію погіршує те, що Росія готується до нового наступу і вже має достатню кількість боєприпасів для його проведення. Однак все це може змінитися, якщо США все ж виділять новий пакет допомоги для України, оскільки Вашингтон був основним постачальником боєприпасів.

Видання також відзначає ініціативу з боку Чехії, яка, хоч і не надала Києву снаряди повністю, але вже частково спростила ситуацію. Завдяки цій ініціативі, ЗСУ можуть дозволити собі використовувати більше снарядів із власних запасів, враховуючи, що Україна отримає боєприпаси в майбутньому.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Росія готується до нового великого наступу на Україну. За інформацією голови Офісу президента Андрія Єрмака, окупанти можуть піти у новий наступ наприкінці травня або на початку червня. За його словами, під особливою загрозою опинився Харків. Єрмак відзначив, що Україні вкрай потрібна допомога від США. Він висловив сподівання, що Конгрес все ж зможе ухвалити рішення про виділення 60 млрд доларів для України уже у квітні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини