Головна Новини Суспільство Війна з Росією NYT пише про "сотні" полонених українців в Авдіївці: у ЗСУ відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

NYT пише про "сотні" полонених українців в Авдіївці: у ЗСУ відреагували

У ЗСУ назвали брехнею інформацію NYT про "сотні" полонених українців в Авдіївці

21 лютого 2024, 16:05
Поділіться публікацією:

У ЗСУ спростували інформацію американського видання The New York Times про "сотні" українських захисників, які нібито потрапили в полон РФ під час операції з виведення Сил оборони з Авдіївки. Як передає портал "Коментарі", начальник відділу зв'язків із громадськістю угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що журналісти NYT поширили російський наратив, і ця інформація не відповідає дійсності.

NYT пише про "сотні" полонених українців в Авдіївці: у ЗСУ відреагували

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Учора NYT опублікувало матеріал про те, що "сотні" українських військовослужбовців могли бути захоплені в полон окупантів або зникли безвісти під час відступу з Авдіївки.

За словами Дмитра Лиховія, українських військових неприємно вразила ця публікація, бо вони теж давали свій коментар із цього приводу.

"Не знаю, свідомо чи мимохідь, але автори NYT поширили російський пропагандистський наратив без жодного обґрунтування. Ті джерела, на які вони посилаються, вони неспроможні, тому що немає таких людей, і це не фактаж", – заявив військовий.

Він наголосив, що ЗСУ не приховували і не заперечували, що після виведення військ з Авдіївки "деяка частина" захисників не вийшла на зв'язок.

Лиховій зазначив, що Росія, зазнавши суттєвих втрат в Авдіївці, тепер поширює фейки, які підхоплюють деякі світові ЗМІ.

"Ці заяви російської пропаганди щодо сотень і тисяч полонених є повною дезінформацією, яка нічим не підтверджена", – заявив Лиховій.

Він звернув увагу на події, які сталися раніше у Маріуполі, коли відбувався вихід українських військових із Азовсталі. Тоді російська пропаганда розповсюджувала відео виходу сотень бійців і показала їхнє роззброєння. Зараз же подібних кадрів не було, тому Ліховий заявив, що це "повна брехня" з російського боку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — із чим підходимо до другої річниці великої війни: які висновки та прогнози.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини