Головна Новини Суспільство Війна з Росією NYT назвав місто, за яке росіяни заплатили найдорожчу ціну у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

NYT назвав місто, за яке росіяни заплатили найдорожчу ціну у війні

Втрати ворога виявилися навіть більшими, ніж під час наступу на Вугледар

1 листопада 2023, 17:20 comments4337
Поділіться публікацією:

Бої за Авдіївку стали найдорожчими для Росії у повномасштабній війні. ЗСУ з артилерії знищують колони бронетехніки та піхоту окупаційних військ ще на підступах до міста у дуже великих масштабах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "New York Times".

NYT назвав місто, за яке росіяни заплатили найдорожчу ціну у війні

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

За майже три тижні після початку бою загарбники не змогли здійснити швидкий прорив, на який розраховували. У той же час їхні втрати виявилися більшими, ніж під час наступу на Вугледар.

Зокрема, бої першого дня великого наступу на Авдіївку були настільки інтенсивними, що у 110-ї окремої механізованої бригади закінчилися безпілотники, і вона звернулася за підкріпленням до 109-ї бригади, розташованої неподалік.

За словами журналістів, Авдіївка стала мішенню для російських військ із 2014 року. Боєць у 109-й бригаді територіальної оборони розповів, що це найзапекліший наступ на місто за весь час війни.

"Максимум, що в нас було — це півдня тиші", — зізнався захисник.

Наразі українські військові продовжують блокувати для РФ використання основних автомагістралей та залізниць уздовж лінії фронту. У зв'язку із цим Авдіївка має стратегічну цінність для ворога. Захоплення цього міста відкине ЗСУ від Донецька та відкриє основні залізничні та автомобільні маршрути для військ противника у цьому районі.

Крім того, Авдіївка має політичну цінність. Її захоплення після стільки років опору стало б великим успіхом для президента Росії Володимира Путіна напередодні зими.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого готуватись у листопаді: де потрібно активізуватися Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bild.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини