Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нусс про масове звільнення генералів: Це істерика, яка ні до чого доброго не приведе
commentss НОВИНИ Всі новини

Нусс про масове звільнення генералів: Це істерика, яка ні до чого доброго не приведе

В Україні після звільнення Валерія Залужного з посади головкома у відставку відправлено ще майже два десятки генералів, пише у Фейсбуці політичний оглядач Павло Нусс. За його словами, влада хоче створити максимально лояльне командування

12 лютого 2024, 18:46 comments2880
Поділіться публікацією:

В Україні після звільнення Залужного у відставку було відправлено ще 16 генералів. Як відзначає Павло Нусс, настільки масові звільнення в українській армії на найвищому рівні відбуваються вперше від її заснування. Окрім того, додає експерт, це перезавантаження відбувається під час війни, коли армія несе суттєві втрати ефективно захищаючи територію України від переважаючих сил ворога.

Нусс про масове звільнення генералів: Це істерика, яка ні до чого доброго не приведе

Павло Нусс про кадрові рішення влади

Нусс сумнівається в ефективності такого рішення. Він нагадав, що тотальне перезавантаження влади у 2019 році призвело до деградації економіки, зупинки програм озброєнь, що спровокувало напад 24.02.2022. Окрім того, за його словами, тотальне звільнення всіх воєнкомів у 2023 р. призвело до провалу планової мобілізації. Саме тому, підкреслює Нусс, теперішнє тотальне звільнення в армії також ні до чого хорошого не призведе.

"Настільки масове звільнення генералів виглядає істерично – це важко пояснити просто конфліктом Зеленського із Залужним. Виглядає, що влада хоче створити на 100% лояльне до президента командування, що дозволить Зеленському особисто командувати військовими операціями"
, — підкреслив політичний оглядач.

Також він назвав ще одну версію тотального звільнення генералів – "страх президента перед уявним путчем військових напередодні формального завершення його повноважень 20.05.24р".

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", президент Володимир Зеленський відправив у відставку Валерія Залужного із посади головкома, а на його місце призначив Олександра Сирського.

Як повідомляли "Коментарі", Олександр Сирський розповів, що на порядку денному перед Україною стоять нові завдання. Лише постійне вдосконалення методів ведення бойових дій дозволить досягти успіху.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анастасія

14 лютого 2024, 11:26

Відведення наших військ (в Золотому, Гостомелі, Харківській області), знищення оборонної промисловості (переведення роботи на один день на тиждень), відкриття кримінальних справ на наших захисників, дії яких допомогли втриматися України в перші дні (Черновол, Кривонос, Пашинський,...), майже відкрите та нахабне мародерство на військових постачаннях, купівля автозаків через боязнь власного народу, кидання за грати військових-патріотів, а тепер звільнення потужних та справжніх фахівців військової справи генералів на чолі з Валерієм Залужним, оточення всіх владних структур бувшими регіоналами і навіть тими, хто має російське громадянство або російських дружин/чоловіків/братів - все це наводить на роздуми: а чи не вирішила ця влада здати Україну ворогу? І ніхто не задав питання Сирському: як він буде поводитесь, якщо його батьків та брата, що проживають на теріторії рашкі та підтримують путіна, візьмуть в заложники?

ufo

12 лютого 2024, 20:23

Если Нусс таки прав, то дела плохи - Адольф Алоизиевич тоже панически боялся заговора и в свое время тоже начал лично командовать войсками, к чему это привело - все знают

Ігор

12 лютого 2024, 20:04

Так вашу увагу постійно звертають на божевілля! Ще з так званого Ялтинського форуму старого Пінчука. А зміни до ПКУ фінаншиста Гетманцева, це взагалі зашквар. Ви тільки помітили? Невже така кількість жертв і руїн, зникнення країни не спонукає серйозно замислитись? Ну, якщо і в цьому випадку - ні, то спостерігайте: буде тільки гірше; в Україні завжди, будь-де, наступні ще гірше попередніх: для попередників це звісно втіха, але для України - хана.


Новини