Головна Новини Суспільство Війна з Росією НП на стратегічно важливих російських аеродромах: про що свідчить подія
commentss НОВИНИ Всі новини

НП на стратегічно важливих російських аеродромах: про що свідчить подія

Не раз уже траплявся «бавовна» і на території самої РФ, тепер було продемонстровано, наскільки далеко Україна може бити

5 грудня 2022, 15:48 comments2914
Поділіться публікацією:

У російській Рязані у понеділок, 5 грудня, вибухнув бензовоз на аеродромі. А на аеродромі в Саратовській області ("Енгельс-2", де дислокується частина стратегічної авіації країни агресора) безпілотник атакував бомбардувальники. Про що говорять ці НП на російських аеродромах? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

НП на стратегічно важливих російських аеродромах: про що свідчить подія

Вибухи. Фото: з відкритих джерел

Українські сили спеціальних операцій можуть дістати супротивника будь-де

Екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт, полковник Влад Волошин вважає, що вибухи на російських військових аеродромах вкотре довели, що українські сили спеціальних операцій можуть дістати супротивника будь-де. Тим самим змінюючи ситуацію на фронті.

"Раніше ми неприємно здивували рашистів, вдаривши по військових об'єктах у Криму. І влітку, і восени. І в районі Джанкоя, і в Севастополі, і по Кримському мосту. Неодноразово вже траплялася "бавовна" і на території самої РФ. Тепер було продемонстровано, наскільки далеко ми можемо бити. І продемонстровано дуже вчасно. Адже сьогоднішній масований ракетний удар країни-агресора по Україні був би ще потужнішим, якби наші фахівці не вивели з ладу низку стратегічних бомбардувальників, з яких росіяни атакують нас ракетами", – пояснює полковник.

За його словами, тим самим було продемонстровано, що ніхто сьогодні на території РФ не може почуватися безпечно. Особливо це стосується військових об'єктів або тих, що мають до них відношення.

"Нехай тремтять і знають, що ми можемо – і будемо! — Боротися з ними всіма можливими засобами. Здійснюючи, у тому числі, диверсії, атаки з використанням безпілотників, на їх військових складах, аеродромах, місцях скупчення бойової техніки. І чим більше буде ударів по нашій території, тим більше горітимуть російські військові склади, аеродроми, злітатимуть на повітря їхні нафтосховища, сховища паливно-мастильних матеріалів тощо", – констатує Влад Волошин.

Це дуже серйозний меседж Путіну та його злочинній камарильї

Політолог, експерт із питань російської агресії проти України Віктор Каспрук розмірковує так:

"Дуже схоже на те, що з сьогоднішнього дня розпочинається новий етап у російсько-українській війні. Якщо раніше були, по суті, удари в одні ворота – коли росіяни практично безкарного запускали з кораблів та літаків ракети, знаючи, що якась їхня частина потрапить по наших вразливих інфраструктурних точках. Тепер ситуація докорінно змінилася".

Україна, на думку експерта, показала, що в зоні нашої досяжності не лише військові аеродроми, як саратовський, розташований понад 1,3 тис км від нашого кордону, а й сама Москва, а можливо й Санкт-Петербург.

"Це дуже серйозний меседж Путіну та його злочинній камарильї, – вважає Віктор Каспрук. – Що на будь-який удар по Україні, навіть із глибини РФ, прийде відповідь. Причому – швидкий та ефективний".

Пріоритетними цілями залишаються військові бази у Криму, Приазов'ї та Новоросійську

Виконавчий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, аналітик Петро Бурковський упевнений — удари по військових аеропортах ще раз показали, що Московія втрачає ініціативу у війні.

"Це серйозний сигнал для Заходу – Україна не має наміру зупинятися, коли йдеться про захист власної території та людей. І завдаватиме ударів по важливих об'єктах усередині Московії", – наголошує експерт.

За його словами, пріоритетними цілями залишаються військові бази у Криму, Приазов'ї та Новоросійську.

"По-перше, потрібно знищити всі носії крилатих ракет "Калібр", включаючи базу підводних човнів, – аргументує Петро Бурковський. – По-друге, не менш важливо знищувати російські командні центри, щоб суттєво уповільнити планування та завдання ударів по Україні. По-третє, символічним буде знищення маєтків оточення Путіна, це може запустити протестний процес усередині країни".

Читайте також на порталі "Коментарі" — всередині РФ підтримка війни проти України знижується: чи є ймовірність, що путінський режим – зметуть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини