Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нову авіабазу в Бердянську облаштовує армія РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нову авіабазу в Бердянську облаштовує армія РФ

Окупанти не лише готують нову авіабазу, а й уже розмістили там 17 гелікоптерів

11 січня 2023, 23:33
Поділіться публікацією:

Нова ворожа авіабаза у Бердянську, що на Запоріжжі, має намір змінити їхню базу в Чаплинці, до якої ЗСУ вже можуть діставати системами HIMARS. Про це повідомив OSINT-розслідувач Бенджамін Піттет, який опублікував відповідний супутниковий знімок, пишуть "Коментарі".

Нову авіабазу в Бердянську облаштовує армія РФ

На Запоріжжі російська армія організувала нову авіабазу Фото: Planet Labs

Росіяни облаштовують нову авіабазу в аеропорту окупованого міста і вже активно розташовують там військові гелікоптери.

На території, як видно зі знімка, вже розташовані щонайменше 17 гелікоптерів армії РВ та різні фортифікаційні споруди. Зокрема, рашисти там риють траншеї, встановлюють маскувальні брезенти та важкою технікою будують для авіації укриття.

Розслідувач припускає, що росіяни там також зараз будують трубопровід, який міг би постачати паливо для їхніх вертольотів у майбутньому. За задумом окупантів, створена в Бердянську нова авіабаза повинна змінити базу в Чаплинці на Херсонщині, аби уберегти свою бойову авіацію від HIMARS.

"Перебуваючи на відстані понад 85 км від лінії фронту, місто Бердянськ розташоване поза зоною досяжності українських систем HIMARS. Це разом з іншими факторами, такими як близькість до Азовського моря, робить його ідеальним місцем для нової великої військової бази", – йдеться в матеріалі розслідувача.

Як писали "Коментарі", для Збройних сил України (ЗСУ) пріоритетними для наступальних операцій є Запорізька та Луганська області. Один із цих напрямків буде обрано основним, другий — запасним.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, приблизно таку ж думку висловив військовий експерт Павло Нарожний. За його словами, Запорізька область є найімовірнішим першим напрямком наступу Збройних сил України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини