Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий скандал в ЗСУ: нардепка розкритикувала офіційну статистику щодо повернення поранених військових на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий скандал в ЗСУ: нардепка розкритикувала офіційну статистику щодо повернення поранених військових на фронт

Безугла стверджує, що дійсно критично поранені на фронті не досягають стабілізаційного пункту і гинуть.

28 липня 2024, 21:05 comments2319
Поділіться публікацією:

У Міноборони України заявили, що понад 75% поранених військовослужбовців повертаються в стрій після реабілітації. Народна депутатка Мар'яна Безугла прокоментувала цю заяву, зазначивши, що критично поранені на фронті часто не досягають стабілізаційного пункту і гинуть.

Новий скандал в ЗСУ: нардепка розкритикувала офіційну статистику щодо повернення поранених військових на фронт

Евакуація поранених з фронту (фото з відкритих джерел)

Безугла вказала на кілька причин, які, на її думку, заважають порятунку поранених бійців на фронті:

  1. Якість тактичної медицини та відповідальність командирів медичних служб (КМС) за тактичну ланку: Вона підкреслила необхідність покращення тактичної медицини на передовій.

  2. Неповага до статистики та аналізу, зокрема, допомога до стабілізаційного пункту: Депутатка зазначила, що відсутність систематичного аналізу даних про поранених ускладнює визначення, скількох можна було б врятувати до прибуття до стабілізаційного пункту.

  3. Відсутність системи переливання крові та застосування протоколів типу ATLS (Advanced Trauma Life Support): Безугла підкреслила, що переливання крові та сучасні протоколи надання допомоги тяжкопораненим мають бути впроваджені повсюдно.

 "Ну а про повернення в стрій, думаю, не варто пояснювати, чому людям пишуть, що придатний. Також в 75% входять різні поранення, звісно. Ще раз, статистика буде хороша, якщо тяжкі поранені не доїжджають", – підсумувала Мар'яна Безугла.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Безугла рознесла ідею підвищення податків для фінансування ЗСУУряд намагатиметься покрити дефіцит фінансування сил оборони у пів трильйона гривень за рахунок підвищення податків. Однак варто проаналізувати, чи правильно в ЗСУ оцінили потреби. 

За її словами, створення однієї такої бригади коштує мінімум 20 млрд грн. Водночас тільки штат ТЦК та СП налічує майже 100 тисяч людей. Мар’яна Безугла зауважила, що немає жодного фахівця в уряді, який оцінює доцільність безкінечного бажання головкома ЗСУ та його Генштабу перетворити всю країну на піхоту. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини