Головна Новини Суспільство події Безугла рознесла ідею підвищення податків для фінансування ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Безугла рознесла ідею підвищення податків для фінансування ЗСУ

Нардеп нарікає на те, що військове керівництво мало б переглянути доцільність потреб ЗСУ

27 липня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Уряд намагатиметься покрити дефіцит фінансування сил оборони у пів трильйона гривень за рахунок підвищення податків. Однак варто проаналізувати, чи правильно в ЗСУ оцінили потреби. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Facebook заявила нардеп Мар’яна Безугла.

Безугла рознесла ідею підвищення податків для фінансування ЗСУ

Мар'яна Безугла. Фото: з відкритих джерел

"Пів трильйона гривень не вистачає Україні для фінансування сил оборони до кінця 2024 року. Додаткові кошти Кабмін шукатиме, зокрема, у платників податків. Відповідні законопроєкти Мінфіну вже подані до Верховної Ради. Але абсурд ситуації з плануванням полягає в тому, що ніхто в Міноборони і Кабміні не пробує оцінити, чи правильно, чи доцільно ЗСУ подали свою потребу і чи варто, наприклад, створювати нові небоєздатні "бригади-зомбі" замість поповнювати та посилювати існуюючі підрозділи, збільшувати штаби", – йдеться у повідомленні нардепки.

За її словами, створення однієї такої бригади коштує мінімум 20 млрд грн. Водночас тільки штат ТЦК та СП налічує майже 100 тисяч людей.

Мар’яна Безугла зауважила, що немає жодного фахівця в уряді, який оцінює доцільність безкінечного бажання головкома ЗСУ та його Генштабу перетворити всю країну на піхоту. 

Нардеп наголосила, тисячі "мертвих душ" у війську теж ніким не оцінюються

Читайте також на порталі "Коментарі" — Мар’яна Безугла заявила, що інтерв'ю головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у The Guardian — це не про культуру перемоги, а про культуру брехні.

"Вся стаття — маніпуляція брехливого "старовіра", у якого вже не "канає", "що то все рашн ІПСО" і потрібно щось пояснювати. Але замість пояснень він маніпулює, пафосно фотографуючись на ящиках для снарядів. Каже, що всі громадяни мають виконати свій конституційний обов'язок в піхоті (Всі? Тому ви викрадаєте людей з інноваційних оборонних підприємств у ТЦК та СП і відправляєте п'ятдесятилітніх на штурм посадок?), а бригади-зомбі потрібно створювати, бо Росія збільшує свою піхоту, і ми маємо збільшувати свою! Симетрична відповідь! У нас же теж більше ста мільйонів населення, а що. Дрони у Сирського — ну, гарна допомога, а не перебудова усієї архітектури сучасної війни. Головне піхота. Багато піхоти. Симетрично багато", — написала у Фейсбуці Безугла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини