Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий скандал в ЗСУ через Карлівський мішок: комбата звинувачують у втраті важливого села на Покровському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий скандал в ЗСУ через Карлівський мішок: комбата звинувачують у втраті важливого села на Покровському напрямку

Комбата звільняють, хоча його підрозділ не зміг вистояти лише тому, що ворог зайшов в тил, оточивши цілий батальйон.

1 вересня 2024, 19:53 comments5874
Поділіться публікацією:

  Командування Оперативно-тактичного угруповання "Донецьк" звинуватило у втраті села Карлівка на Покровському напрямку бійців та командира 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади.

Новий скандал в ЗСУ через Карлівський мішок: комбата звинувачують у втраті важливого села на Покровському напрямку

Втрата Карлівки на Покровському напрямку(фото з відкритих джерел)

Як повідомляє Telegram-канал проєкту DeepState, посилаючись на звернення солдатів та офіцерів цього батальйону, командир був звільнений, хоча його підрозділ не зумів втримати позиції лише тому, що противник оточив батальйон, зайшовши у тил.

Згідно із заявою військових, командир отримав батальйон у розбитому стані, але завдяки правильним підходам швидко організував роботу піхоти та інших служб. З 13 червня 11-й батальйон обороняв Карлівку та стримував ворога біля Нетайлового. За словами бійців, щоденно ворог завдавав по їхніх позиціях 150-200 мінометно-артилерійських ударів, здійснював 10-120 скидів та 10-30 атак FPV-дронами.

22 серпня почався масштабний штурм противника з силами 250 піхотинців, підтриманих трьома одиницями бронетехніки та чотирма легкими артилерійськими тягачами (ЛАТ). Того дня Карлівка потрапила під повний вогневий контроль супротивника. Через ризик оточення 24 серпня важка артилерія ЗСУ змушена була відступити.

Попри значні втрати, батальйон стримував ворога до 26 серпня. Однак після прориву оборони біля Калинового, Птичого та Мемрику противник зайшов у тил Карлівки з заходу та закріпився у Галицинівці.

24 серпня евакуація поранених стала неможливою, бракувало провізії, а боєкомплект був обмежений до 10-30 снарядів на день. Після цього, у період з 26 по 28 серпня, сформувався так званий "Карлівський мішок". У цей час ворог захопив частину окопів біля Галицинівки, які були залишені без оборони через нестачу особового складу.

Через це батальйон зазнав серйозних втрат і був змушений відступити на новий рубіж південніше Карлівки. Захисники вказують, що в операції проти них брало участь щонайменше 1000 солдатів противника з різних підрозділів.

Аналітики DeepState вважають, що рішення командування ОТУ про відсторонення командира 11-го батальйону може суттєво вплинути на моральний дух особового складу та призвести до дезорганізації підрозділу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Покровськ тільки плацдарм для РФ

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини