Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий президент Ірану зробив першу заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий президент Ірану зробив першу заяву про війну в Україні

Президент Ірану Масуд Пезешкіан пояснив, яку позицію зайняв щодо питання війни в Україні.

14 липня 2024, 10:40 comments7712
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Новий президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив, що прагне до миру між Україною та Росією. Однак наголосив, що Москва є цінним союзником для Ірану. 

Новий президент Ірану зробив першу заяву про війну в Україні

Президент Ірану Масуд Пезешкіан. Фото з відкритих джерел

Масуд Пезешкіан опублікував статтю "Моє послання новому світу" у колонці видання Tehran Times, де пояснив свою позицію щодо війни в Україні. За словами Пезешкіана, Іран готовий підтримувати мирні ініціативи щодо закінчення війни в Україні та одночасно співпрацювати з Росією.

"Росія є цінним стратегічним союзником і сусідом Ірану, і моя адміністрація залишатиметься відданою розширенню та зміцненню нашої співпраці. Ми прагнемо миру для народів Росії та України, і мій уряд буде готовий активно підтримувати ініціативи, спрямовані на досягнення цієї мети", — написав Пезешкіан.

Президент Ірану вказав, що "глибоко цінує дружбу" з Росією та Китаєм, які підтримували країну у "важкі часи".

"Я продовжуватиму віддавати пріоритет двосторонній та багатосторонній співпраці з Росією, зокрема в рамках таких структур, як БРІКС, Шанхайська організація співпраці та Євразійський економічний союз", — наголосив Пезешкіан.

Після смерті Ібрагіма Раїсі в авіакатастрофі в Ірані провели позачергові вибори. У другому турі перемогу здобув колишній міністр охорони здоров'я Масуд Пезешкіан, який отримав 53,3% голосів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії назвали несподіваного вбивцю президента Ірану Ібрагіма Раїсі.

Також "Коментарі" писали про те представники яких країн приїхали на похорони Ібрагіма Раїсі. Церемонію відвідало 15 країн та щонайменше представники трьох терористичних угруповань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини