Головна Новини Суспільство події Які країни приїхали на похорон президента Ірану Ібрагіма Раїсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни приїхали на похорон президента Ірану Ібрагіма Раїсі

На похорони президента Ірану Ібрагіма Раїсі були присутні представники 15 країн та щонайменше трьох терористичних угруповань.

22 травня 2024, 17:05 comments4217
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Ірані тривають похоронні церемонії президента Ібрагіма Раїсі, який загинув у катастрофі з падінням гелікоптера 19 травня. На вулиці Ірану вийшли тисячі людей висловити свою скорботу, також на церемонію приїхали делегації з різних країн.

Які країни приїхали на похорон президента Ірану Ібрагіма Раїсі

Президент Ірану Ібрагім Раїсі. Фото з відкритих джерел

В Ірані оголосили п'ятиденну жалобу за президентом Ібрагімом Раїсі та іншими загиблими в аварії гелікоптера. Похоронні церемонії почались у вівторок з найближчого до катастрофи міста Тебріз, де поблизу труни Раїсі йшли тисячі іранців. Далі тіло іранського президента перевезли до міста Кум, а наступного дня почалась процесія в столиці Ірану Тегерані.

Про участь у похоронних церемоніях, які відбулись в Тегеранському університеті, заявили багато представників іноземних делегацій. 

Делегацію з Росії, яка є одним з найближчих союзників Ірану, представив спікер Держдуми В'ячеслав Володін. З сусіднього Іраку до Тегерану приїхав прем'єр-міністр Мухаммед Шіа ас-Судані. З Індії приїхав віцепрезидент Джагдіп Дханкхар. Також на похорони Ібрагіма Раїсі приїхала делегація з Туреччини, яку очолили віцепрезидент країни Джевдет Їлмаз і міністр закордонних справ Хакан Фідан. 

Крім того, вперше з моменту розриву відносин між Тегераном та Каїром до Ірану приїхала єгипетська делегація. Зв'язки між країнами були розірвані в 1980 році, коли Єгипет надав притулок шаху Пехлеві після Ісламської революції в Ірані.

Які країни приїхали на похорон президента Ірану Ібрагіма Раїсі - фото 2

Похорони президента Ірану Ібрагіма Раїсі

Загалом на похорони Раїсі приїхали делегації з Росії, Індії, Туреччини, Іраку, Єгипту, Катару, Туркменістану, Тунісу, Таджикистану, Пакистану, Вірменії, Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, Лівану. Також на церемонію прибули представники ХАМАСу, Хезболли і Талібану.

Церемонії прощання з Ібрагімом Раїсі триватимуть ще кілька днів, коли тіло президентом Ірану возитимуть по різних містах країни. Зрештою, президента Ірану Ібрагіма Раїсі поховають 24 травня у священному місті Мешхед.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Росії назвали несподіваного "вбивцю" Ібрагіма Раїсі.

Також "Коментарі" писали про те, ким був президент Ірану Ібрагім Раїсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини