Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий наступ Росії у найближчі 10 днів: у FT дізналися подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий наступ Росії у найближчі 10 днів: у FT дізналися подробиці

Головний удар ворог планує завдати у Луганській та Донецькій областях

6 лютого 2023, 07:28
Поділіться публікацією:

Найближчі 10 днів будуть дуже непростими для України, бо Кремль готується наказати російським військам розпочати новий масштабний наступ на територію України. Як передає портал "Коментарі", про це пише британське видання "Financial Times", з посиланням на неназваного радника ЗСУ

Новий наступ Росії у найближчі 10 днів: у FT дізналися подробиці

Наступ Росії. Фото: GETTY IMAGES

Видання звертає увагу, що Київ отримав "дуже надійні дані розвідки" про намір РФ розпочати новий наступ. Метою російського наступу видання називає окупацію всього Донбасу. Повідомляється, що наступ російської армії може розпочатися в районах міст Кремінна та Лиман, де ворог уже кілька тижнів концентрує великі сили.

Крім того, FT зазначає, що Кремль нарощує свої війська на півдні Донецької області, перекидаючи додаткові сили до населених пунктів навколо Маріуполя.

Видання пише, що агресор має намір розпочати наступ до того, як Україна отримає західні танки та озброєння.

Анонімний радник ЗСУ також повідомив FT, що наступ росіян, ймовірно, очолять елітні підрозділи, які знають, як діяти професійно та швидко.

"Це справжні механізовані бригади, навіть якщо вони менш боєздатні, ніж були на початку війни. Вони посилили повітряно-десантні та морські підрозділи. Це не водії автобусів та шкільні вчителі", – розповів він.

Зазначимо, раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Сили оборони очікують на можливі наступи з боку Росії до символічної дати 24 лютого, проте закликав довіряти виключно офіційній інформації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — напруга між США та КНР знову зростає – до чого спричинив інцидент зі шпигунською повітряною кулею.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини