Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий наступ Росії на Харків: у ЗСУ пояснили ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий наступ Росії на Харків: у ЗСУ пояснили ситуацію

У ЗСУ заявили, що російська армія не має достатньої кількості ресурсів для нового наступу на Харків, а ситуація з боку України є контрольованою.

30 січня 2024, 17:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що для повторного наступу на Харків, Росія повинна зібрати великі ресурси, які наразі відсутні в російській армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Фітьо в ефірі телемарафону.

Новий наступ Росії на Харків: у ЗСУ пояснили ситуацію

Російські танки. Фото з відкритих джерел

Володимир Фітьо відреагував на інформацію, що російські сили можуть готувати новий наступ на сході України, зокрема на Харків та пояснив, чому наразі Росія не зможе його провести. 

"Можу заспокоїти харків'ян. Для того, щоб піти ще раз на Харків, необхідно провести низку заходів, які зараз, у цей час війни онлайн, провести непомітно для нас, нашої розвідки практично неможливо. Тому, щоб піти на Харків, їм потрібно зібрати дуже великі сили, яких у них немає", — сказав Володимир Фітьо.

Речник Командування Сухопутних військ ЗСУ додав, що російські сили, які перебувають у північній частині куп’янського напрямку перебувають під постійним контролем ЗСУ, які спостерігають за переміщенням та чисельністю російських угрупувань.

"Відповідно, поки що загрози для Харкова з півночі саме — немає", — сказав Фітьо та пояснив, що приводи для хвилювання відсутні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колаборантка, яка мала український паспорт, а тепер працює на РФ, назвала українські області, які хоче окупувати Росія. За її словами повномасштабне вторгнення РФ це "лише початок", а Кремль має на меті захопити інші українські землі.

Також "Коментарі" писали, що у Білому домі відреагували на інформацію про новий наступ росіян. Прессекретар Пентагону Джон Кірбі зазначив, що США не бачить на фронті великого руху чи прогресу, тому "жодного значного поштовху з боку росіян" наразі не відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини