Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий наступ РФ: ЗМІ дізналися, з чим прорахувався Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий наступ РФ: ЗМІ дізналися, з чим прорахувався Захід

На думку Меттью Сайєда, Захід боявся, що рішуча відповідь може змусити Путіна "ескалувати"

13 травня 2024, 07:45
Поділіться публікацією:

Країни Заходу запізнилися із наданням допомоги Україні у її протистоянні російській агресії. Як передає портал "Коментарі", про це у своїй колонці для The Sunday Times пише журналіст Меттью Сайєд.

Новий наступ РФ: ЗМІ дізналися, з чим прорахувався Захід

Наступ Росії. Фото: з відкритих джерел

Аналітик нагадує, що у 2022 році західні лідери заявили, що Росії "не можна дозволити перемогти".

"Вони сказали, що санкції будуть "непроникними". Вони сказали, що ми надішлемо "усю зброю, яка потрібна Україні". І що сталося? Російська нафта хлинула в Європу після відмивання в Індії; обладнання подвійного призначення хлинули до Росії, відмивається Азербайджаном. А щодо зброї, то її завжди мало, занадто пізно", — констатує автор.

За його словами, "червоні лінії" стираються з кожним днем, це не просто лицемірство, це дурість.

Журналіст вважає, що стратегічний прорахунок був простим: Захід боявся, що рішуча відповідь може змусити Путіна "ескалувати". Російський диктатор підживлював це сприйняття, загрожуючи ядерним армагеддоном щоразу, коли почував себе трохи вразливим, за підтримки свого помічника Дмитра Медведєва. Але в такий спосіб Москва просто обдурила Захід. Лідери Заходу забули вічну психологічну істину, що хуліганам імпонує лише сила. Отже, це умиротворення лише підбадьорить Путіна, як і Гітлер був підбадьорений відсутністю відповіді після вторгнення в Судеты.

При цьому Меттью Сайєд пропонує не применшувати кошти та боєприпаси, які, хоч і із запізненням, таки потрапили до України.

"Але я пропоную вам подумати, чи відповідають вони масштабам цього моменту, коли Україна знаходиться на передовій історичної битви між більш згуртованою автократичною віссю і тим, що ми все ще любимо називати вільним світом. Так само я не хочу репетувати, як ми потрапили до цього жахливого місця — замирення після анексії Криму; Великобританія вітає брудні російські гроші; Європа не витрачає кошти на оборону, а натомість задає питання тут і зараз", — резюмував автор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може саміт миру стати поворотною подією у війні: про що говорить позиція Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини