Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий наступ на Київ із Білорусі: про що ЦПД попередив українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий наступ на Київ із Білорусі: про що ЦПД попередив українців

У ЦПД попередили про можливі фейки про наступ на Київ на тлі військових навчань у Білорусі

11 березня 2024, 17:25 comments1603
Поділіться публікацією:

На тлі військових навчань, що розпочалися 11 березня, в Білорусі в мережі можуть з'явитися чергові фейки про початок наступу окупантів на Київ. Однак поки що загрози вторгнення в Україну з боку Білорусі немає, оскільки Росія не має достатньо сил. Як передає портал "Коментарі", про це Telegram повідомляє Центр протидії дезінформації.

Новий наступ на Київ із Білорусі: про що ЦПД попередив українців

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Масштабні військові навчання", які сьогодні стартували в Білорусі, можуть супроводжуватись численними фейками в українському інфопросторі про початок нового наступу на Київ", — зазначив керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко.

За його словами, перевірки бойової готовності збройних сил Білорусі відбуваються на регулярній основі. Ці вчення російська пропаганда намагається використати для залякування українців та спроб посіяти паніку в нашій країні.

"Жодних резервів або достатньої присутності російських військ для планування вторгнення в них поки немає", — наголосив Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нова хвиля розмов про необхідність переговорів між Києвом та Москвою буквально накрила останнім часом інформаційний простір. Відповідні рухи робить Китай. Чи не відстає Туреччина. Наробило галасу заяви Папи Римського – Франциска, який почав схиляти Україну до капітуляції. Дивні сигнали через угорського прем'єра Орбана передає екс-президент США Трамп, який мріє повернутися до Білого дому. Україна досить жорстко відповідає на заклики "здатися і домовитися", а частина європейських лідерів заявляють про готовність допомагати нам будь-що-будь. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" миротворчі потуги окремих діячів, що посилилися, а також – до чого вони можуть привести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 березня 2024, 18:15

Ні наступу ні ракет на Київ не буде. Там все домовлено. Київ це найбільш безпечне місце взагалі в світі. Як і центри прийняття рішень.


Новини