Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий масований удар РФ: коли у ворога будуть готові ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий масований удар РФ: коли у ворога будуть готові ракети

Росіяни почали модернізувати свої ракети

3 лютого 2023, 09:00 comments2190
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що в Росії дедалі більший дефіцит високоточних ракет, Кремль не відмовився від ракетного терору мирного населення України. Тож підготовка до нового удару проводиться. Щоправда, тепер вона займає більше часу, ніж раніше. Видання "Коментарі" разом з експертами розібралося, коли варто чекати на новий ракетний удар і в чому його загроза.

Новий масований удар РФ: коли у ворога будуть готові ракети

Ракетний обстріл. Фото: з відкритих джерел

Активізацію бойових дій росіяни можуть поєднати з ракетним ударом по Україні

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у себе в Телеграм висловив думку, що повноцінний боєкомплект для масованого ракетного удару по Україні у Росії буде готовий ближче до 10 лютого.

Експерт припускає, що наступний ракетний удар загарбники можуть поєднати з масованою атакою на Україну з різних напрямків. Це робитиметься, щоб дезорієнтувати населення та керівництво країни.

Якщо говорити про те, скільки ракет ворог може випустити Україною, то йдеться про 30 ракет.

"Зараз їх (Ред. – росіян) накопичувальний ресурс може становити до 30 ракет різної номенклатури. Посилення ефекту від такого удару може бути здійснене паралельним застосуванням дронів Shahed-131/136, а також ракетного озброєння гібридного характеру – удари за допомогою ЗРК С-300/С-400", — заявив експерт.

Він додав, що росіяни можуть піти в так званий масований наступ раніше, ніж у них буде готовий ракетний арсенал для нового ракетного удару по Україні.

Накопичувальний ресурс Росії може становити до 30 ракет

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський заявив, що небезпечною річчю для української ППО є те, що росіяни встановлюють на ракети Х-101 так звані теплові пастки. В ефірі телеканалу "Еспресо" він пояснив, що ці "пастки" повинні виконувати функцію, що відволікає, — відволікати зенітні ракети, а конкретно — ракети до переносних ЗРК на етапі польоту.

"Така "інновація" на російських ракетах виглядає загрозливою, тому що відображає загальну логіку дій російського військово-промислового комплексу. Росіяни вже зрозуміли, що кількісними показниками нас не задавлять. І вони намагаються зробити так, щоб кожна ракета змогла ефективно долати нашу ППО", – зазначив Киричевський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія посилює ескалацію, але Захід не поспішає прискорювати постачання ЗСУ озброєння: чому так відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини