Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий контрнаступ ЗСУ: чи готуються до нього в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий контрнаступ ЗСУ: чи готуються до нього в Україні

Наступ Росії буде тільки посилюватися в "найближчі тижні", упевнений Олексій Гетьман

19 травня 2024, 21:50 comments1772
Поділіться публікацією:

Українська армія  буде готовою до контрнаступу не раніше, як восени,  стверджує  український військовий, майор Збройних сил України, ветеран  Олексій Гетьман.

Новий контрнаступ ЗСУ: чи готуються до нього в Україні

Новий контрнаступ ЗСУ (фото з відкритих джерел)

Беручи участь в  чаті на Главреді він  сказав, що коли  вдасться втримувати цей наступ росіян, який   тільки буде  посилюватись в найближчі кілька тижнів,  українського  контрнаступу можливо буде очікувати восени.

"Це більш-менш оптимістичний сценарій", — зауважує  військовий.

Багато що має скластись для цієї мети, додає експерт, — і люди, і зброя, і певні  труднощі в РФ, зокрема, із зброєю, і  обстріли  російських НПЗ,  знищення російських заводів, що випускають зброю.

"Багато факторів мають скластися в єдину картинку, і тоді в нас з'явиться можливість для наступальних дій. Але завдяки Taurus або F-16 цього не станеться — все це може допомогти. Але F-16 або навіть F-35 самі по собі нічого не вирішать. Усе вирішує піхота, яка веде наступ", — сказав експерт. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ підуть у новий контрнаступ. З'явилися приблизні терміни. Відправка  Україні нового пакета  військової допомоги надасть змогу українським військовим  планувати контрнаступальні дії,  сказав  очільник  Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко. Стабільна західна допомога надасть можливість в майбутньому спланувати наступальну  операцію або на кінець 2024 року, або на початок 2025 року, хоч тепер  непросто обумовити  конкретні терміни, зазначив він, коментуючи ситуацію.

Тимочко  каже, що в Україні є  певні бригади, що  чекають на західну зброю, але Сили оборони поступово  знищують ворожі системи протиповітряної оборони. Ще один козир — наявність в ЗСУ винищувачів F-16.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини