Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нові подробиці боїв на Харківщині: чи вдалося ЗСУ зупинити наступ росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові подробиці боїв на Харківщині: чи вдалося ЗСУ зупинити наступ росіян

Таблоїд Bild пише, що ЗСУ змогли зупинити наступ агресора в Харківській області

22 травня 2024, 12:45
Поділіться публікацією:

Наступ росіян на півночі Харківської області зайшов у глухий кут і практично не отримує розвитку. Через 11 днів від початку окупантам не вдається захоплювати нові території. Як повідомляє портал "Коментарі", такі новини повідомив військовий аналітик німецького таблоїду "Bild" Юліан Рьопке.

Нові подробиці боїв на Харківщині: чи вдалося ЗСУ зупинити наступ росіян

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Оглядач вважає, що українським захисникам вдалося зупинити наступ росіян завдяки постачанню зброї зі США.

"У напрямку села Липці ЗС РФ залишаються в тих же прикордонних селах, які взяли в перші три дні. У районі Вовчанська продовжуються бої за місто, але в його околицях також немає практично ніякого поступу", — пише Bild.

Аналітик звертає увагу, що ключовою причиною є використання Україною нової американської зброї – ЗСУ активно використовують бомби GLSDB, ПТРК Javelin, артилерійські снаряди калібру 155 мм.

Важливим чинником, зазначає експерт, є також те, що американська зброя надійшла також на лінію фронту на Донеччині, де окупанти мали намір зробити глибокий прорив.

"За один понеділок, 20 травня, ЗС РФ втратила в Україні 67 одиниць бронетехніки. Проте російське командування продовжує кидати війська у самогубні атаки", — пише видання.

Водночас видання The New York Times пише, що цей травень для України почався дуже проблематично. Російським окупантам вдалося прорвати кордон у Харківській області та розпочати просування у бік обласного центру. Військові аналітики кажуть, що Росії не вистачає військ для захоплення міста, але вона може просунутися на відстань артилерійського вогню, що спричинить ще більший потік біженців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — The Economist розкрило плани нового наступу РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини