Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова зброя ЗСУ: у російських танків не було шансів
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова зброя ЗСУ: у російських танків не було шансів

OSINT-дослідники повідомляють, що українські військові ймовірно почали використовувати нову зброю на фронті, яка вдало знищує техніку окупантів - артилерійські снаряди RAAM.

13 лютого 2023, 13:49 comments9163
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Останніми тижнями Генштаб ЗСУ публікує значні втрати танків російських військ, так само і в мережі збільшилась кількість фотографій знищенної ворожої техніки. Можливо це пов’язано з тим, що Україна отримала нове військове обладнання від союзників — артилерійські снаряди RAAM. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на OSINT-дослідників.

Нова зброя ЗСУ: у російських танків не було шансів

Гармата М777, з якої можна вести вогонь снарядами RAAM. Фото з відкритих джерел

OSINT – це розвідка на основі відкритих джерел, зокрема відео, фото матеріали, які доступні в мережі. 12 лютого генштаб ЗСУ оприлюднив зведення в яких повідомлялось, що за один день українські військові знищили 13 танків російських сил, а за день до того. OSINT-дослідники також почали спостерігати ріст оприлюднених матеріалів зі знищеною технікою РФ.

Таким чином військові аналітики припускають, що Україна почала використовувати нову зброю на фронті, а саме артилерійські снаряди RAAM (Remote Anti-Armor Mine System) для 155-мм гармат, які скидають протитанкові міни з повітря. Фото з цими снарядами з лінії фронту з’явилось в мережі.

RAAM включає два типи артилерійських снарядів, кожен з яких містить по дев'ять протитанкових мін, які, самоліквідуються до 24 годин. Ракетами можна стріляти на відстань від 4 до 17,6 км, що дозволяє створювати мінні поля з великої безпечної відстані. Для цього можна використовувати гармату М777, яка вже є в ЗСУ. Пентагон оголосив, що надасть Україні артилерійські снаряди RAAM 8 вересня 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ знищили "непереможний" російський БМПТ з гучною назвою "Термінатор".

Також "Коментарі" писали про британську розвідку, яка зазначила, що таких великих втрат РФ не було з перших тижнів війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини