Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова заява Макрона посилила російську інформаційну операцію: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова заява Макрона посилила російську інформаційну операцію: що відомо

Заява Макрона про гарантії для Росії посилила російську інформаційну операцію

4 грудня 2022, 12:10 comments1480
Поділіться публікацією:

Нова заява французької президента Еммануеля Макрона посилила російську інформаційну операцію щодо необхідності для Заходу обговорити "гарантію безпеки" для Росії. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Нова заява Макрона посилила російську інформаційну операцію: що відомо

Еммануель Макрон (фото з відкритих джерел)

3 грудня, у своєму новому інтерв'ю президент Франції сказав, Заходу варто подумати, як ставитися до "гарантії безпеки" для РФ, якщо Путін все-таки погодиться на переговори щодо припинення війни в Україні.

"Ця тема буде частиною тем для світу, тому нам потрібно підготувати те, що ми готові зробити. Як ми захищаємо наших союзників. Як дати гарантії Росії того дня, коли вона повернеться за стіл переговорів", — сказав Макрон.

"Гарантії безпеки", які Росія вимагає, спричиняють частковий демонтаж НАТО шляхом повернення до кордонів 1997 року та надання Кремлю права вето на майбутнє розширення альянсу.

1 грудня у своєму виступі Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров послався на ці вимоги, нагадують експерти.

"Вимога Росії щодо "гарантій безпеки" є частиною великої інформаційної операції Росії, в якій НАТО зображується як провокатор вторгнення в Україну", — йдеться у звіті ISW.

 Експерти вважають, що  "гарантії безпеки", які НАТО, Україна та Європа приймуть від РФ після неспровокованої та жорстокої війни, можуть бути більш слушною темою для розмови західних лідерів, які планують переговори з Москвою.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Макрон стверджує, що Росія має отримати гарантії безпеки. Президент Франції Еммануель Макрон під час свого візиту до США заявив в інтерв’ю французькому телеканалу TF1, що Росія має отримати гарантії безпеки, якщо Путін погодиться на мирні переговори.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини