Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова тактика ворога ускладнила становище ЗСУ на Сході: що придумали росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова тактика ворога ускладнила становище ЗСУ на Сході: що придумали росіяни

Російські дрони та відчутна перевага у живій силі стали ключовими проблемами для українських військових.

15 вересня 2024, 15:45 comments1520
Поділіться публікацією:

 Володимир Назаренко, офіцер артилерії 4-ї бригади Національної гвардії України "Рубіж", зазначив, що нова тактика ворога на сході України ускладнила протидію українським силам. За його словами, російські окупанти продовжують активну діяльність, вивчають свої попередні помилки й адаптуються. Зокрема, вони активно застосовують тактику малих штурмових груп, яка вже неодноразово використовувалася під час попередніх атак.

Нова тактика ворога ускладнила становище ЗСУ на Сході: що придумали росіяни

Бої на Донбасі (фото з відкритих джерел)

Окрім цього, російські сили мають перевагу у живій силі та часто здійснюють атаки дронами, які діють на десятки кілометрів у тил українських позицій. Ворог застосовує тактику постійних штурмів, використовуючи своїх бійців як "гарматне м'ясо", відправляючи їх на штурм українських позицій щоденно.

"Вони можуть дозволити собі ставитися до власних бійців як до рабів, щоденно відправляючи їх штурмувати ті чи інші посадки. Ще є відголос літньої кампанії, коли ворог намагається маскуватися у високій рослинності, пробувати просуватися на зарослих полях, щоб це не було помітно. Всі свої дії ворог прикриває величезною кількістю дронів зі скидами", – пояснив офіцер.

Ще одним елементом нової тактики є використання високої рослинності для маскування та просування на полі бою. Всі ці дії супроводжуються масованими ударами з безпілотників, які скидають вибухівку на українські позиції.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ веде бої за два важливих міста у Донецькій області.  Російські війська ведуть активні бої за міста Покровськ і Часів Яр у Донецькій області, намагаючись наблизитися до головної військової мети — окупації всієї Донеччини. Про це повідомляє The Wall Street Journal. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини