Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ веде бої за два важливих міста у Донецькій області: WSJ пише про небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ веде бої за два важливих міста у Донецькій області: WSJ пише про небезпеку

Цього літа метою російського наступу стало місто Покровськ, що є важливим логістичним центром для українських сил на сході.

12 вересня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

 Російські війська ведуть активні бої за міста Покровськ і Часів Яр у Донецькій області, намагаючись наблизитися до головної військової мети — окупації всієї Донеччини. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

РФ веде бої за два важливих міста у Донецькій області: WSJ пише про небезпеку

Бої за Покровськ і Часів Яр (фото з відкритих джерел)

Росіяни посилюють обстріли Покровська, ключового логістичного центру українських військ на сході. Армія РФ вже знаходиться за кілька кілометрів від міста, але ЗСУ продовжують оборону, незважаючи на нестачу артилерійських снарядів і недостатню кількість добре підготовлених військових. Покровськ є важливим транспортним вузлом, через який проходить основний маршрут постачання українських сил. Його захоплення послабить українські позиції і ускладнить забезпечення оборони Костянтинівки та Часового Яру, оскільки залишиться лише один основний шлях постачання з північного сходу.

Крім того, Росія прагне захопити стратегічні висоти в Часовому Ярі. Їхній контроль дасть змогу окупантам посилити атаки на Краматорськ і Слов'янськ, зокрема за допомогою артилерії та дронів.

"Його захоплення дасть значну перевагу росіянам у зусиллях захопити Краматорськ і Слов'янськ. Звідти окупантам було б легше завдавати удари з артилерії та БпЛА по українських військових підрозділах і позиціях", — додають в WSJ.

Також повідомляється, що російські війська відновили атаки на Торецьк, Курахове та Вугледар. За даними WSJ, обидві сторони намагаються досягти військових успіхів до листопада, оскільки погодні умови — холод і сніг — ускладнять подальші наступальні операції.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ може застосувати ядерну зброю. Можливе застосування Росією ядерної зброї проти України стане фатальним не лише для путінського режиму, але й для самої РФ, про це в ефірі "Еспресо" сказав дипломат Володимир Огризко.

 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини