Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова ІПСО росіян: брешуть про здачу в полон українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова ІПСО росіян: брешуть про здачу в полон українських військових

Росія запустила дезінформаційну операцію про українських військових, які нібито здаються в полон, адже командування України відправило їх на фронт без належної підготовки.

28 березня 2023, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія розпочала нову інформаційно-психологічну операцію (ІПСО). Цього разу російські сили намагаються поширити інформацію про українця, який нібито добровільно потрапив у полон до РФ, бо не хотів йти на війну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Центр стратегічних комунікацій.

Нова ІПСО росіян: брешуть про здачу в полон українських військових

Росіяни намагаються вплинути на військових ЗСУ через ІПСО. Фото з відкритих джерел

Центр стратегічних комунікацій, який бореться проти російської дезінформації зафіксував у соціальних мережах нове ІПСО від Росії. Згідно з інформацією Центру стратегічних комунікацій росіяни намагаються дезінформувати українців тим, що нібито військових ЗСУ відправляють на фронт без підготовки. Тому за версією росіян українські військові ховаються від російської армії, або шукають позиції для здачі в полон.

За допомогою таких повідомлень росіяни намагаються просунути проєкт "Мама, я в порядке", де нібито військовополонені українці розповідають "правду" про перебування у російському полоні та говорять про злочинні дії українського командування.

"Подібними постами росіяни намагаються дискредитувати мобілізаційну кампанію в Україні та спонукати військовослужбовців ЗСУ не чинити опір ворогу, а здаватися в полон, де насправді над ними будуть знущатися психологічно та фізично", — пише Центр стратегічних комунікацій.

Українська організація виявила, що дезінформаційна кампанія була запущена 27 березня з кількох акаунтів у Facebook.

Нова ІПСО росіян: брешуть про здачу в полон українських військових - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал у Китаї: українці обурені поведінкою організаторів, які не дозволили розкрити банер з українськими спортсменами, що були вбиті російською агресією.

Також "Коментарі" писали, що Польща та Великобританія збудують тимчасові містечка у двох областях України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини