Головна Новини Суспільство Війна з Росією Норвегія заарештувала колишнього командира вагнерівців
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвегія заарештувала колишнього командира вагнерівців

Російський бойовик, який втік до Норвегії намагався повернутись у Росію, бо боїться екстрадиції до України.

24 вересня 2023, 10:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поблизу російського кордону у місті Ґренсе Якобсельв був затриманий колишній командир групи "Вагнера" Андрій Медведєв. Спочатку чоловік мав подати заяву на надання притулку в Норвегії, однак згодом він змінив плани і виявив бажання повернутися у Росію.

Норвегія заарештувала колишнього командира вагнерівців

Колишній командир групи "Вагнера" Андрій Медведєв. Фото з відкритих джерел

На колишнього найманця відкриють справу у порушенні правил перетину кордону. Керівник відділу поліції Фіннмарка Мартін Марум підтвердив затримання вагнерівця.

"Ми можемо підтвердити, що чоловіка затримано", — сказав Мартін Марум та додав, що Медведєв намагався перетнути кордон та потрапити в Росію.

У липні 2022 Андрій Медведєв підписав контракт з групою "Вагнера", що допомогло росіянину вийти з в’язниці, де він перебував за крадіжки. Під час вторгнення РФ Медведєв перебував у Луганській області, а також командував підрозділом бойовиків у боях під Бахмутом.

У січні 2023 року росіянин втік до Норвегії, де просив політичного притулку. У своїх інтерв’ю Медведєв розповідав про різні злочинні дії вагнерівців, зокрема розстріли дезертирів та українських військовополонених.

У травні Медведєв розповів про зміну своїх планів та оголосив, що збирається повернутись до Росії. Під час останнього інтерв’ю, за день до затримання, Андрій Медведєв пояснив, що його незабаром екстрадують до України, тому повернення в Росію стане більш безпечною альтернативою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, до якої країни вивезуть вагнерівців з Білорусі.

Також "Коментарі" писали про російського політолога, який видав сенсаційну теорію, що лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин живий та чекає на Карибському острові смерті Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини