Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина відправляє в Україну спеціальні автомобілі MAN HX 8×8. Вони справжні велетні
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина відправляє в Україну спеціальні автомобілі MAN HX 8×8. Вони справжні велетні

Німецький уряд погодив відправити в Україну величезні військові вантажівки MAN HX 8×8. Ці автомобільні можуть застосовуватись для виконання різноманітних завдань в умовах війни.

24 грудня 2022, 23:10 comments1552
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Компанія Rheinmetall оголосила, що відправляє в Україну спеціалізовані автомобілі HX 8x8 за дорученням уряду Німеччини. Ці величезні машини заввишки понад 3 метри та вагою майже 30 тонн різним чином допомагатимуть українській армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Мілітарний".

Німеччина відправляє в Україну спеціальні автомобілі MAN HX 8×8. Вони справжні велетні

Німецькі військові автомобілі MAN HX 8×8. Фото з відкритих джерел

Україна все ще чекає від Німеччини рішення про відправку сучасних танків Leopard, про те ще остаточно невідомо, чи таке рішення буде прийнято. Наразі союзник України погодився передати спеціальні вантажівки MAN HX 8×8. Відомо, що Україна отримає таких машин 26 одиниць.

Вантажівки MAN HX 8×8 є одними з найбільш використовуваних автомобілів для військової підтримки, у всьому світі ними користуються понад 15000 одиницями. Це універсальні машини, що мають високу мобільність та міцність, а модульна конструкція надає можливість MAN HX 8×8 використовувати для багатьох різних завдань.

Що стосується моделі HX 8x8, то вона була створена для військово-інженерних операцій і підтримки підрозділів у боротьбі зі стихійними лихами. Основним елементом вантажівки є більш ніж 14-метрова рука, що обертається на 360 градусів, на яку можна встановити різні інструменти, наприклад, гак або спеціальну фрезу. Рука також зможе підняти вантаж вагою 7,5 тонн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому Німеччина не хоче відправляти в Україну важке озброєння, насамперед БМП Puma.

Також "Коментарі" писали про генерала армії США у відставці, який пояснив, чому Україна не може виграти війну, якщо буде оборонятись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини