Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина відповіла на запит Польщі щодо відправки винищувачів в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина відповіла на запит Польщі щодо відправки винищувачів в Україну

Німеччина надала дозвіл Польщі на відправку літаків МіГ-29 до України.

13 квітня 2023, 18:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польща планує надати більше винищувачів МіГ-29 для України, проте для цього потрібна згода Німеччини. Тому польський уряд відправив офіційний запит до Бундестагу. Тепер у Німеччині відповіли. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Spiegel.

Німеччина відповіла на запит Польщі щодо відправки винищувачів в Україну

Винищувач Міг-29. Фото з відкритих джерел

Після офіційного листа від Польщі щодо можливої відправки винищувачів МіГ-29 Україні, міністр оборони Німеччини пообіцяв швидко відповісти.

"Є зобов’язання, що відповідь буде надіслана нашим польським партнерам пізніше сьогодні", – сказав Борис Пісторіус.

Як повідомляють німецькі видання Spiegel та Süddeutsche Zeitung з посиланням на урядові кола Бундестаг погодився надати дозвіл на реекспорт літаків. Таким чином Польща може відправити літаки, які отримала від Німеччини до України.

Нагадаймо, що згідно з правилами реекспорту країна, яка отримала зброю від іншої держави має подати відповідний запит на дозвіл передачі цієї зброї третій стороні. Польща отримала винищувачі МіГ-29 від Німеччини у 2002 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Болгарія готується передати винищувачі МіГ-29 для України, проте називає свої умови. Балканська країна чекає, що літаки, які вона надасть Україні будуть заміненні на сучасні винищувачі країнами Заходу. Болгарія також збирається передати літаки не на безплатній основі.

Також "Коментарі" писали, що росіяни могли пошкодити винищувачі, які Словаччина передала Україні. Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявляє, що до деталей, які виявились несправними мали доступ лише російські фахівці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини