Головна Новини Суспільство Війна з Росією Німеччина прийняла рішення по танках Leopard 1 для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина прийняла рішення по танках Leopard 1 для України

Окрім танків Leopard 2, уряд Німеччини погодився постачати в Україну і танки Leopard 1.

3 лютого 2023, 15:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини погодився відправити в Україну танки Leopard 1 зі своїх запасів та веде переговори про викуп 15 танків Gepard для передачі їх Києву. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Sueddeutsche Zeitung.

Німеччина прийняла рішення по танках Leopard 1 для України

Німецький танк Leopard 1. Фото з відкритих джерел

Союзники погодились відправити танки до України. Це важливе рішення, особливо з тієї точки зору, що Німеччина погодилась постачати сама і надала іншим країнам дозвіл на відправку танків Leopard 2 до України.

Тепер уряд Німеччини погодився, що окрім другої моделі, до України може потрапити і Leopard 1. Цю інформацію підтвердив речник уряду Штеффен Хебештрайт, проте не надав жодних подробиць. Sueddeutsche Zeitung стверджує, що поставки танків Leopard 1 можуть відбутись в будь-який час, але для них необхідний попередній огляд і ремонт.

Німецькі виробники Rheinmetall і Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft заявили, що хочуть взятись за ремонт танків, які поїдуть в Україну, якщо Київ оплатить вартість послуг.

Проте існує проблема з боєприпасами для Leopard 1. Берлін шукає можливості знайти їх по всьому світу, зокрема звернулись до уряду Бразилії за 105-мм боєприпасами, проте президент країни заявив, що не буде постачати зброю в Україну. Тому Німеччина шукає інші альтернативи, наприклад танки Gepard, які планує викупити в Катару.

"Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні. Якби ми могли отримати більше від партнерів тут, це б однозначно допомогло українцям", — говорить міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про Польщу, яка зробила заяву стосовно винищувачів для України.

Також "Коментарі" писали про дипломатичний скандал між США та Угорщиною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини